‘Força, equilibri, valor i seny’, reflexions de Minyons tot pensant en la represa

No Comment

«Força, equilibri, valor i seny, així s’entenen els castells. I seny, molt de seny és el que necessitem per tal de fer front a aquest moment», així enceta la junta de la colla castellera Minyons de Terrassa unes «Reflexions» sobre el moment i les perspectives després del confinament que han estat compartides en l’entorn de l’entitat, convidant a no parar de preparar-se, tot afirmant que «els castells tornaran, no en tenim cap dubte, més de 200 anys els avalen, i quan arribi el moment, els Minyons de Terrassa estarem a punt».

Text de les Reflexions de Junta i Tècnica dels Minyons de Terrassa:

Ara que just sembla que comença la nova normalitat, hem de ser molt conscients que la covid-19 no s’ha acabat. No podem, ni volem, oblidar tan de pressa el gran esforç que ha fet el personal sanitari i el dolor que aquesta malaltia ha causat i està causant a moltes llars, sense deixar de banda el desastre econòmic que significarà per a moltes famílies.

No, no és el moment de fer castells, ara hi ha altres prioritats: les persones. És el moment de fer i de cuidar la Colla que ens omple d’orgull quan diem “Sóc dels Minyons”. I la Colla, les Colles, la formem persones.

Ara és el moment de cuidar dels familiars, dels amics i les amigues, de les persones del nostre voltant, però també és el moment de cuidar i vetllar pel benestar de totes les persones que formen la societat.

Els Minyons sempre hem tingut clar quin és el nostre camí, hem treballat per arrelar i créixer en una ciutat que hem omplert de tradició castellera, hem après a assolir els reptes que ens hem proposat i a superar els obstacles que ens hem trobat. Aquesta vegada també ho farem! I hem arribat on som, de la mà i amb la força de totes les persones que ens han acompanyat, des de les més petites fins a les més grans. Els Minyons no podem entendre aquest camí, si no el podem fer plegats i plegades.

Els castells tornaran, no en tenim cap dubte, més de 200 anys els avalen, i quan arribi el moment, els Minyons de Terrassa estarem a punt, perquè ningú té més ganes que nosaltres de tornar a fer castells, i ho farem amb més força que mai i amb la mateixa il·lusió de sempre. Ens adaptarem a la nova normalitat i buscarem la manera de seguir fent grans castells. I el que és segur, és que ho farem tots i totes juntes.

TOTA la colla vam fer l’últim castell de l’any passat i TOTA la colla farem el proper!

Visca els Minyons de Terrassa!

Davant d’aquesta situació d’incertesa, de crisi sanitària, la nostra manera de viure els nostres castells s’ha vist afectada en tota la seva màxima expressió.

Estem vivint una situació extraordinària i força sorprenent. Cal actuar amb molta humilitat però a la vegada, amb molta contundència.

Els paràmetres que ens han de marcar el camí en aquesta “nova normalitat”, seran els que ens imposin les autoritats sanitàries. Les pautes són clares i no donen lloc a interpretacions esbiaixades ni interessades. Mentre no hi hagi vacuna o tractament, la distància social és inevitable i aquí ens trobem ferits de gravetat.

Acceptarem les normes imposades pel govern i les respectarem. Però no ens quedarem aturats ni ens deixarem vèncer pel COVID 19.

Lluitarem pels nostres castells sense defallir, fins al final, però sempre dins les pautes sanitàries marcades.

Ara toca acceptar un nou tipus d’assaig, nou, una mica incert perquè no hi estem massa habituats.

Ens toca preparar-nos física i mentalment sense el nostre espai tradicional que és el pati d’assaig.

Estar preparats per quan ens obrin les portes estar a màxims.

Físicament us proposem una sèrie de taules de preparació per estar a to muscularment, que ja les teniu penjades a l’ APP de la Colla.

Us convidem a que en feu ús, com ja està fent la canalla des del primer dia de fase 2. Ara ens toca a la resta. Ben aviat obrirem llistes per organitzar grups de treball per sectors específics dins els castells. Treball per gent de la soca, del folre, de mans, etc..

És evident que un dels grups que surt més perjudicat de tota aquesta situació, és el grup de canalla. Tant de temps inactius els perjudica molt tècnicament i a sobre, el relleu generacional queda del tot escapçat.

Us animem a que ens doneu un cop de mà a l’hora d’engrandir aquest grup tant com us sigui possible. La salut de la canalla és el futur de la Colla.

Vinga doncs, molts ànims, a treballar com mai i a seguir lluitant pels nostres castells.

Visca els Minyons de Terrassa!

Junta i Tècnica dels Minyons de Terrassa

Related Articles

Deixa un comentari