‘Gene Wilder in memoriam’, homenatge d’Amics amb minicicle els dies 3 i 4 novembre

No Comment

Els propers dijous 3 i divendres 4 de novembre de 2016 el Cine-Club d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals oferirà el mini-cicle ‘Gene Wilder in memoriam’.

Dijous 3 jovencito Frankenstein
El jovencito Frankenstein», de Mel Brooks, amb Gene Wilder, Peter Boyle, Marty Feldman, Madeline Kahn, Cloris Leachman i Teri Garr.
VOSE. 22h. Cercle Egarenc. Sala Joaquim Vancells.
Entrada lliure. Aforament limitat.

Divendres 4expreso Chicago
«El expreso de Chicago», d’Arthur Hiller, amb Gene Wilder, Jill Clayburgh i Richard Pryor.
VOSE. 22h. Cercle Egarenc. Sala Joaquim Vancells.
Entrada lliure. Aforament limitat.

Gene Wilder (1933-2016), actor i guionista, va tenir dues “parelles” cinematogràfiques amb les quals va assolir la majoria dels seus èxits, el director Mel Brooks i l’actor Richard Pryor.

De l’etapa amb Mel Brooks brilla “El jovencito Frankenstein”, genial paròdia de la novel·la de Mary Shelley, per la que Wilder va ser “nominat” a l’Oscar com a guionista. La pel.lícula també va guanyar els premis Hugo i Nebula i cinc guardons de l’Acadèmia de Pel.lícules de Ciència-Ficció i Fantasia. Des de 2003 forma part del catàleg d’obres d’art a preservar per la posteritat.

Amb Richard Pryor hi va col.laborar per primera vegada l’any 1976 en el thriller còmic “El expreso de Chicago”, pel qual fou candidat al Globus d’Or com a millor actor. El director de la pel.lícula, Arthur Hiller, també ha mort aquest estiu, amb pocs dies de diferència amb Gene Wilder. El film compta amb guió de Colin Higgins i va ser candidat a l’Oscar en la categoria de millor so.

D’altra banda, us avancem les següents sessions del Cine-Club. Al desembre projectarem “La puerta del cielo” de Michael Cimino i al gener “To be or not to be” d’Ernst Lubitsch.

Cine-club d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals

Deixa un comentari