L’Ajuntament de Terrassa també dóna suport a la Consulta del 9N

No Comment
Manifestació davant l'Ajuntament demanant el suport a la Consulta el passat 11 de setembre. (F: PV) Manifestació davant l’Ajuntament demanant el suport a la Consulta el passat 11 de setembre. (F: PV)

L’Ajuntament de Terrassa també ha donat suport a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre. A més del suport polític, el consistori queda així obligat a facilitar la realització de la consulta en aquesta circumscripció electoral. Com que la suma dels vots de les regidores de la coalició ICV-EUiA, en el govern municipal, i de la coalició CiU, en aquest cas a l’oposició, permetien l’aprovació de la moció de suport, els del PSC han preferit abstenir-se, permetent així aquesta aprovació però sense haver-se de responsabilitzar massa, que mai no se sap…

El PSC sembla haver trobat en aquesta fórmula del “ni sí ni no, sinó tot el contrari”, una manera d’anar sortejant els problemes d’indefinició i absència de perspectives davant una situació política inèdita que els ha deixat fora de joc. Bé, la fórmula, segons com es miri, també podria ser la del “sí i no i, a la vegada, tot el contrari”. A Rubí, per exemple, les regidores d’aquest mateix partit van votar contra una moció similar. Al temps que a Badalona ho feien a favor.

Concert de música d'època i dances amb motiu del Tricentenari, organitzat pel CEHT, dissabte 27, a la Seu d'Ègara. (F: PV) Concert de música d’època i dances amb motiu del Tricentenari, organitzat pel CEHT, dissabte 27, a la Seu d’Ègara. (F: PV)

Amb tot, s’ha de veure encara què passarà si és que arriba l’hora. Perquè els socis del govern a la ciutat, tot i haver votat a favor la consulta, no acaben de decidir quina serà l’opció per a la qual demanaran el vot de la seva militància i seguidors el dia “N” a l’hora “H”, com qui diu…

Això, en la votació més important que veurà aquest país en moltes dècades, com a mínim. I segurament que sí que hem de veure moltes coses en les properes setmanes. Parafrasejant a un famós revolucionari rus, en temps d’agitació les persones aprenen i fan moltes més coses i molt més ràpid que en temps de tranquil·litat. Si no acaba tot, es clar, en aquesta “frustració” de la que tant parlen alguns, per més difícil que pugui semblar.

Related Articles

Deixa un comentari