Homenatge a Neil Smith, Barcelona, 14 i 15 de setembre

No Comment

NeilSmithDebatxerrada

Geògraf amb gran reputació internacional, tant per la qualitat com pel caràcter innovador de la seva obra

Neil Smith, desaparegut prematurament el 2012, tingué una enorme influència en la disciplina geogràfica i en els estudis socials en general pels seus treballs sobre l’avenç del capitalisme global, el desenvolupament desigual i els processos de regeneració i gentrificació urbana. Les seves teoritzacions sobre l’espai com a producte del desenvolupament capitalista i sobre les estratègies del capital en els processos de renovació urbana han estat utilitzades en estudis empírics d’arreu del món. La seva militància i activisme en molt diversos fronts és encara avui un referent de compromís i implicació per als científics socials.

Dilluns 14 i dimarts 15 [espais crítics] organitza un col·loqui internacional al MACBA per posar el treball de Neil Smith al centre de l’atenció dels qui s’interessen per la teoria social urbana, amb motiu de la recent publicació a Icaria del llibre NEIL SMITH. Gentrificación urbana y desarrollo desigual, dels professors Luz Marina García Herrera i Fernando Sabaté Bel (Universidad de La Laguna), dins la col·lecció Espacios Críticos. El col·loqui comptarà amb la presència dels més destacats especialistes internacionals en l’obra i els temes que caracteritzaren la trajectòria de Neil Smith.

Espacios Críticos és una col·lecció dirigida per Abel Albet i Núria Benach que pretén apropar-se al pensament dels autors que han escollit la perspectiva espacial per abordar l’examen crític de la realitat social.

In : Cultura

Related Articles

Deixa un comentari