Ja està a la venda el Calendari 2019 de cultura popular de Terrassa

No Comment
El fotògraf Nebridi Aróztegui (dreta) amb el president de la Coordinadora de Grups de Cultura, Ramon Codinas (centre) i el regidor de Cultura Amadeu Aguado durant la presentació. Foto: Ajt Trs

El passat dijous 20 de desembre es va fer la presentació del Calendari 2019 de la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa.

A la Casa Soler i Palet, en Ramon Codinas, president de la Coordinadora, acompanyat pel tinent d’alcalde i regidor de Cultura Amadeu Aguado i pel fotògraf Nebridi Aróztegui, presentà la nova edició del calendari de la Cultura Popular egarenca, aquesta vegada amb el títol “Som Cultura Popular“.

Com en les edicions anteriors, -aquest és el setè any que es publica-, des de la Coordinadora s’ha escollit un fotògraf de la ciutat que il·lustra cada mes del calendari amb imatges de gran bellesa, sorprenents i espectaculars, de les diferents expressions de la Cultura Popular local. Així, hi podem contemplar escenes del món del foc, de figures i bestiari, de diferents balls i danses, de castells, de pessebrisme, etc. enguany totes realitzades pel fotògraf Nebridi Aróztegui.

Amb disseny d’en Ramon Codinas, a cada mes hi trobem les festes, actuacions, actes i esdeveniments oberts i públics que organitzen els diversos grups, colles i entitats de Cultura Popular al llarg de l’any a la nostra ciutat. També hi apareix el llistat de la quarantena de grups que conformen la Coordinadora, amb les seves dades de contacte, així com una editorial de presentació del propi calendari.

Aquest any, amb l’entranyable foto de la portada, des de la Coordinadora també s’ha volgut tenir un record per la figura d’en Joan Siurana “Matraca” (1962-2018), personatge popular de la ciutat i que fou escollit Capgròs de l’Any el 2001, essent una de les figures més estimada i buscada del conjunt de nans i capgrossos en les seves aparicions a les festes de la ciutat.

Mantenint el mateix preu dels anys anteriors, el calendari ja es pot adquirir a les llibreries, papereries i quioscs habituals, així com a les mateixes entitats de Cultura Popular de Terrassa.

Related Articles

Deixa un comentari