Joan Colomo presenta el seu darrer treball a la Nova Jazz Cava

No Comment

El músic de Sant Celoni fa l’últim concert de presentació del seu nou disc L’oferta i la demanda (Bcore Disc, 2018) a Catalunya abans d’acabar l’any.

Dos anys després de la publicació del seu últim CD, Sistema (Bcore Disc, 2016), Joan Colomo reapareix amb la seva banda per presentar el seu sisè disc. Darrere del títol suggerent de l’àlbum s’hi amaguen cançons d’allò més diverses que interrelacionen el model econòmic capitalista amb temes molt més íntims que formen part de les relacions humanes. D’aquesta manera, Colomo segueix tenint una veu pròpia dins del panorama musical català.

Multitud de sons de tota mena van sonar a l’escenari amb la banda que acompanyava el músic: un baix elèctric, una guitarra elèctrica, bateria, percussions i teclats. A més a més, Colomo no es va separar ni un instant del seu sintetitzador personal, amb el que afegia sonoritats diverses i bases a cadascun dels temes que tocaven. Es van poder sentir temes del nou àlbum com Consum intern, Prisma on el cantant va afirmar que hi volia reflectir que “la penya és com és”, Guerra Freda, sobre la relació corporal de dos homes en un despatx, Ritme pervers, per “trencar-te els malucs ballant”, Fantasma o Comitè de benvinguda per “donar la benvinguda al futur”.

A més a més, també es van poder sentir molts altres temes d’àlbums anteriors. Les cançons de l’àlbum Producto Interior Bruto (Bcore Disc, 2011) van recordar l’essència inicial de Colomo amb temes com Pirotècnia barata, Fe en el acné, on el públic es va animar a acompanyar el cantant, Hort mort i el seu ja conegut i gairebé es podria dir que mainstream, Màgic, que va interpretar sol damunt de l’escenari amb la companyia del seu famós ukelele.

La part final del recital es va omplir de peticions del públic que en tot moment va interactuar amb Colomo, un tret més de la seva enorme personalitat musical dins i fora de l’escenari. Les seves cançons i lletres sobre l’anticapitalisme, les relacions humanes i la introspecció segueixen latents a l’ordre del dia.

 

Mar Garcia Prat

Related Articles

Deixa un comentari