Jordi Savall i Xavier Diaz-Latorre encanten l’Auditori

No Comment
L’Auditori acollí un Jordi Savall sublim. Foto: Ajt. Trs

Arturo Palomares

Tal com es pressentia l’actuació d’en Jordi Savall i Xavier Diaz-Latorre presentada diumenge passat a l’Auditori Municipal de Terrassa, va ser un dels plats forts de la Temporada de Música Octubre2019-gener2020.

Amb totes les localitats exhaurides des de feia temps, el concert va entusiasmar a un públic molt heterogeni que va seguir amb màxima atenció cadascuna de les peces que van interpretar els dos músics, d’autors com D. Ortiz, G. Sanz, Marin Marais, R. de Visée, Correa de Arauxo, A. Valente i anònims mexicans i de tradició cèltica.

La preciosa acústica de l’Auditori de Terrassa va ser l’embolcall perfecte per presentar un repertori molt eclèctic. Un programa especialment encertat per extreure tots els matisos dels preciosos instruments històrics que vàrem poder sentir: una viola da gamba soprano italiana renaixentista, una viola barroca italiana i una altra baixa anglesa, una tiorba i una guitarra barroca, aquests dos últims tocats pel terrassenc Xavier Diaz-Latorre.

Jordi Savall va deixar clar per què és considerat el millor violagambista del món i un dels músics més prolífics i polivalents del nostre temps, les seves interpretacions i també les de Diaz-Latorre van ser contundents, virtuoses i molt emotives.

Un concert d’excel·lència que, de ben segur, continuarà en el temps, ressonant en la memòria del públic assistent.

La temporada de música de l’Auditori Municipal continuarà el diumenge 22 de desembre a les 18h amb la presentació del concert «Els pastorets» o El Misterio de la Rendención de C. Taltabull a càrrec de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, el Cor Ciutat de Mataró i el tenor Josep Fadó dirigits per Jordi Lluch.

Related Articles

Deixa un comentari