Judit Neddermann i Pau Figueres presenten un acústic grandiós en petit format

No Comment

La cantautora de Vilassar de Mar i el guitarrista es fusionen a l’escenari i creen un clima idíl·lic mentre repassen temes de “Nua”, el nou CD de la cantant, i altres temes de discos anteriors. Una autèntica meravella sonora que s’inclou dins del cicle “Amb veu pròpia” que organitza el Centre Cultural de Terrassa.


La Sala d’Actes es va quedar petita davant de dos músics que van aconseguir crear un ambient íntim amb guitarra i veu. L’espectacle va començar amb la guitarra elèctrica de Figueres i la veu de Neddermann interpretant Nua, la cançó que dóna nom al disc i que es va entrellaçar perfectament amb Avui, tema inclòs en el CD “Un segon” i que van tocar amb dues guitarres acústiques. La cantant va explicar que “aquest és un tema que parla de la confiança i que tal com estan les coses avui en dia, hem de confiar”.

Gairebé cada tema anava acompanyat d’una vivència personal, que la cantant de Vilassar explicava amb un somriure i feia així, que el públic fos còmplice del seu concert. “Si us plau, no heu de confondre el meu poble [Vilassar de Mar] amb Vilassar de Dalt i, sobretot, no digueu mai Vilassar de Baix”, informava abans de cantar Vinc d’un poble. Es va poder sentir, també, un tema en castellà, Vengo a ofrecer mi corazón, una versió del tema de Fito Páez.

Hi va haver espai també per cançons més íntimes i crues. Ubi Sunt, escrita després dels atemptats de París va ressonar en forma de cançó – pregària i la premiada No volem més cops, escrita contra la repressió policial després que Esther Quintana perdés un ull a la vaga general del 2012 va estar dedicada a l’exconseller terrassenc exiliat Lluís Puig.  En aquest bloc també s’hi van incloure dues cançons seguides sobre el desamor, Com viure sense tu i com sortir-se’n, Els ocells.

A partir d’aquest moment, el concert es va tornar totalment participatiu. La cantautora va animar a tot el públic a col·laborar amb les tornades de diversos temes, la majoria en portuguès, i la resposta del públic va ser aclaparadora, la mateixa Neddermann es va sorprendre i no va deixar de donar les gràcies, visiblement emocionada. Es van poder sentir les cançons Vai Vai Vai, 33 hores de bus, on explica el viatge que va fer amb la seva germana Mireia de Rio de Janeiro a Salvador de Bahía en autobús o Nelita, dedicada a una dona brasilera.

L’últim tram del recital es va iniciar amb Vint-i-u, un tema que parla sobre “el poc temps de la humanitat respecte a l’existència de l’univers i la consciència que venim del planeta, que no és nostre, cosa que no tenim gaire clara encara”, va dir Neddermann. Aquest tema va incloure uns versos d’Eduardo Galeano musicats. Finalment, després de molts aplaudiments d’un públic entusiasmat, les notes de Mireia i Voldria que fossis aquí van tancar un concert acústic on la figura de Judit Neddermann, magistralment acompanyada per Pau Figueres a la guitarra, es va consolidar, si no ho havia fet encara, com una de les veus més potents del panorama musical català. Una delícia.

ELS ARTISTES

Judit Neddermann és cantant i compositora. Nascuda a Vilassar de Mar, està presentant el seu tercer disc “Nua”(Satélite K, 2018) en diversos formats i escenaris. Després dels seus dos primers treballs, “Un segon” (Satélite K, 2016) i “Tot el que he vist” (Temps Record 2014), Neddermann ha assolit un nivell musical i interpretatiu tan elevat que ja la podem col·locar entre les grans veus del panorama català.

Pau Figueres és guitarrista i aborda la música des de múltiples angles i conceptes interpretatius. Toca tota mena de gèneres musical amb gran qualitat i de manera creativa. Dins del duet acústic amb Neddermann és una peça fonamental i imprescindible i les seves guitarres, elèctrica i acústica, es converteixen en figures cabdals de la sonoritat d’aquest format.

Mar Garcia Prat

Related Articles

Deixa un comentari