La 15a edició del Festival TNT presenta 24 espectacles per despertar el pensament crític i promoure la creació contemporània del país

No Comment
La directora del festival Marion Betriu, durant la presentació, amb Rosa Boladeras i Jordi Ballart. Foto: TNT

La 15a edició del Festival TNT – Terrassa Noves Tendències tindrà lloc del 28 de setembre al 2 d’octubre de 2022 i comptarà amb 24 espectacles, entre els quals 15 estrenes, 9 coproduccions -6 dels artistes residents del festival-, i 4 propostes dedicades a les famílies.

La imatge de l’edició ve protagonitzada per la campana del TNT que, amb el seu repicar greu, vol convocar al públic i despertar l’esperit crític del que ens passa ara mateix a través de la paraula, la música, l’humor i la potència política dels artistes,

Una edició marcada pel diàleg intergeneracional i amb la ciutat i els seus col·lectius on s’hi podran veure peces d’artistes com Cris Celada, Alberto Cortés, Alakran, Societat Doctor Alonso, Monte Isla, Serrucho, María Salgado i Fran Cabeza de Vaca, Cris Blanco, Cuqui Jerez i Júlia Barbany, entre d’altres.

Avui també s’ha fet pública la nova línia de residències 2022/2023 que dona espai, temps, suport i mitjans a les companyies per desenvolupar els seus projectes de creació. Els nous artistes residents que estrenaran peça al TNT 2023 són Mariona Naudin, Alba Rihe, Leticia Skrycky, Ça Marche, Oscar Bueno i Janet Novas.

El Festival TNT – Terrassa Noves Tendències ha presentat la seva 15a edició, que tindrà lloc del 28 de setembre al 2 d’octubre i que comptarà amb 24 espectacles, més de la meitat, 15, estrenes.

El festival d’arts vives i nous formats és una de les cites indiscutibles de la creació contemporània a nivell estatal, un aparador del més novedós de les arts escèniques en una edició que torna a apostar pel risc a través del gran nombre d’estrenes que s’hi presenten. Aquest TNT destaca pel diàleg intergeneracional (artistes joves en convivència amb artistes consagrats), pel diàleg amb la ciutat i els seus col·lectius, i per una forta presència d’artistes d’arreu de l’estat espanyol.

Aquesta edició vol convocar la ciutadania a través del so de les campanes, imatge del festival d’enguany, potenciant el fet indiscutible que formem part d’una comunitat, la d’aquí i la d’ara. En paraules de la directora del festival, Marion Betriu, “aquest any escollim la campana com a metàfora per donar marc a un TNT que no cedeix en el seu entossudiment d’activar el pensament crític i promoure alternatives de reflexió que obrin escletxes de possibilitat.”

El TNT 2022 s’obrirà a més districtes de la ciutat i els espectacles oscil·laran entre els 3€ i els 11€. Les entrades es podran adquirir des d’avui a través de la web www.tnt.cat.

TNT Kids: els espectadors del futur

El Festival segueix potenciant la participació del públic familiar i la formació de l’espectador del futur a través de TNT KIDS, que aquest any acull tres experiències participatives que, a través del joc, aborden temàtiques fonamentals com la identitat, la imaginació o la reivindicació de l’espai públic.

Drag kids és un taller intergeneracional de travestisme a càrrec de Sara Manubens; Llums, so i cos d’Animal Religion està dirigit a famílies amb criatures entre 4 i 9 anys; i finalment, Sara San Gregorio ens proposa un espai de joc lliure pels més petits -de 0 a 5 anys- i una intervenció a l’espai públic de caire polític i lúdic per reivindicar que el carrer és de totes.

A més, el col·lectiu nyamnyam també farà un passi especial per a famílies de la seva nova creació Inert?, una proposta en la qual ens conviden a posar-nos en un mateix pla amb tot allò que ens envolta.

Anunci dels nous artistes residents: espai, temps, suport i mitjans

El Festival vol seguir acompanyant creadores i creadors amb la finalitat de donar espai, temps, suport i mitjans per desenvolupar nous projectes de creació. Avui s’han fet públiques les artistes seleccionades per dur a terme aquest procés de creació amb l’acompanyament del TNT i que estrenaran les seves peces en el marc del TNT 2023:

Me llamo Ana – Mariona Naudin 

Gatzara – Alba Rihe 

Las lámparas – Leticia Skrycky 

“Behind the scenes (títol provisional)” – Ça Marche 

Apoyatura – Óscar Bueno 

Proto (SN 1604) – Janet Novás

Aquestes artistes presentaran una introducció dels seus projectes a la Jornada PRO del TNT 2022 que tindrà lloc divendres 30 de setembre i que acollirà desenes de programadors i professionals catalans, de la resta de l’estat i internacionals.

Related Articles

Deixa un comentari