La colla Minyons descarrega el 3 de 9 amb folre, i Castellers estrenen el quatre de set amb el pilar a la Diada de Sant Jordi

No Comment
Ferm i consistent el 3d9 plantat per Minyons tot començant la temporada. Foto: minyons

 

Els de la camisa malva descarreguen també el 5 de 8

Destaca de l’actuació dels blau turquesa la rotació i treball realitzat a assaig a nivell de canalla, tronc i pinyes


La diada de Sant Jordi havia de ser una diada de passos endavant pels Minyons i ho ha estat. Els malves es plantejaven estrenar el 5 de 8 i el 3 de 9 amb folre i ho han fet.

En primera ronda han encarat el primer objectiu, el 5 de 8, que han descarregat. A segona ronda ha vingut el plat fort, el primer castell de 9 de l’any, el 3 de 9 amb folre el qual han solucionat amb suficiència. En tercera ronda, ja després de les novetats han deixat en carregat el 4 de 8 que ha caigut quan sortia la canalla. Han tancat la diada amb el pilar de 5 i sis pilars de 4.

La propera actuació dels Minyons tornarà a ser a Terrassa el dissabte 6 de maig a la tarda en el marc de la Fira Modernista al costat dels Castellers de Berga.

4 de 7 amb pilar. Foto: CdT

L’objectiu era clar, els d’Edu Portella tenien ganes de fer un pas més aquest passat diumenge i han acomplert el seu objectiu. Els blau turquesa completen la primera actuació amb tres castells de set pisos de la temporada.

L’actuació castellera de la Diada de Sant Jordi de Terrassa ha servit als Castellers de Terrassa per a fer un pas més aquesta temporada. Després d’una setmana d’assajos importants, els del carrer Pasteur segons en ronda d’actuació han obert ronda amb un ferm quatre de set, en segona ronda els blau turquesa han plantat un tres de set que s’ha descarregat amb solvència tot i algun error de mides als pisos de segons i terços. En tercera ronda els blau turquesa van encarar l’objectiu de la cita, el quatre de set amb el pilar. El castell va necessitar d’una mica de treball a l’estructura del quatre en el qual una de les rengles s’obria lleugerament. Un cop carregat el quatre, l’espadat de cinc s’ha anat quedant al descobert, el pilar que va patir alguna batzegada va ser solventat gràcies a l’experiència i bon assaig dels components del mateix. En ronda de pilars els Castellers van descarregar un vano de cinc i tres pilars de quatre. Cal destacar de l’actuació dels blau turquesa la rotació i treball realitzat a assaig a nivell de canalla, tronc i pinyes.

Sobre els Minyons de Terrassa

Els Minyons de Terrassa són una colla castellera fundada l’any 1979 que al llarg dels seus gairebé 44 anys d’història ha aconseguit les màximes fites castelleres com són el 4 de 10 amb folre i manilles, el 3 de 10 amb folre i manilles o el 4 de 9 sense folre. El color distintiu de la seva camisa és el malva.

En els dies més importants com són la Festa Major de Terrassa (primer diumenge després de Sant Pere) o la Diada de la Colla (tercer cap de setmana de novembre) poden arribar a congregar fins a un miler de castellers de tota edat, sexe o condició física o social per a l’execució dels seus castells.

Related Articles

Deixa un comentari