La Diputació de Barcelona i l’Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB) convoquen el Premi Frederic Roda de teatre 2020

No Comment
'Rita', de Marta Buchaca, guanyà el premi del 2019 ‘Rita’, de Marta Buchaca, guanyà el premi del 2019

El guardó està dotat amb 8.000 € i un nou segon premi extraordinari de 4.000 €, en suport al sector cultural per la crisi de la Covid-19

Amb la voluntat de donar suport al sector cultural que s’ha vist afectat pel context generat per la covid-19 i per les mesures preses per combatre-la, la Diputació de Barcelona i l’ADB han considerat crear un segon premi extraordinari per a l’edició d’aquest any del premi Frederic Roda de teatre

Aquest nou guardó premiarà el millor text que contempli una proposta escènica que s’ajusti a les mesures sanitàries i de protecció generades per la crisi sanitària provocada per la covid-19, mesures que obliguen un distanciament físic entre els actors.

El premi extraordinari s’afegeix al premi principal, dotat amb 8.000 €, que té per finalitat seleccionar un text dramàtic escrit en català, en suport als dramaturgs i la seva obra. El termini de presentació de sol·licituds comença des d’avui ,18 de juny, i fins al 31 d’agost de 2020.

Des de l’any 2018 la Diputació de Barcelona dona un nou impuls a aquest al Premi Frederic Roda convidant els representants dels espais escènics municipals a formar part del jurat. L’any passat el premi va ser per a Rita de Marta Buchaca, peça estrenada a la Sala Beckett el mes d’octubre, dirigida per la dramaturga i interpretada per David Bagés i Anna Moliner. El premi de l’edició 2018 va ser per a la peça Lamarr: natura morta, de Carles Batlle, que s’havia de representar el mes de maig al TNC dirigida per Sergi Belbel.

Anteriorment els guardonats havien estat Lluïsa Cunillé per “Boira”, l’any 2014, i David Plana per Els encantats ¡ Josep Maria Miró per La travessia, l’any 2015.

El Premi Frederic Roda

Creat l’any 2014 per l’ADB, l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona i el suport d’Òmnium Cultural, el premi ret homenatge a la memòria de qui fou una de les personalitats més influents en la vida teatral catalana en les seves diverses facetes de cofundador de l’ADB, sotsdirector de l’Institut del Teatre, director, pedagog, dinamitzador cultural i crític teatral. L’any 2018 es renova el certamen des de la Diputació de Barcelona, fent partícip el món local i els espais escènics municipals.

Related Articles

Deixa un comentari

portada-75