La Festa Walpurgis omplirà aquest cap de setmana la plaça Primer de Maig de bruixes, foc i percussió

No Comment

Durant aquest cap de setmana, els dies 24, 25 i 26 de maig, la colla de Diables de Sant Pere Nord celebra el seu 35è aniversari. Ho farà amb la Festa de Walpurgis, que omplirà la plaça del Primer de Maig de correfocs, activitats per a tots els públics, un mercat esotèric i 500 percussionistes, entre d’altres.


Per celebrar el 35è aniversari de la Colla de Diables de Sant Pere Nord, la colla ha organitzat múltiples activitats per a petits i grans, amb gegants, pintacares, i una passejada, entre d’altres. A la Festa Walpurgis 2019 destaca també la presència d’un mercat esotèric, amb més de 20 parades amb productes relacionats amb l’esoterisme, tarot, productes artesanals i naturals, astrologia, quiromancia, etc. 

Tal com indica el programa de la festa, dissabte hi haurà el correfoc a càrrec de la coordinadora de Diables de Barcelona, amb la participació dels gegants Lilith i Nemrod, juntament amb les colles convidades Bestialots de la Sagrada Família i diables de Sant Joan Despí.

Imatges extretes de walpurgis.cat

Enguany també es fa una trobada on 500 percussionistes provinents de 14 grups de Barcelona, el Vallès Occidental i Osca, tocaran a la vegada. En total hi haurà 500 percussionistes tocant a la vegada. Serà dissabte a partir de les 19 hores. La música tampoc no pot faltar en el Walpurgis, amb dos concerts a l’escenari de la plaça.

Walpurgis i la cacera de bruixes també a Terrassa

La nit de Walpurgis és coneguda també com la nit de les bruixes, i respon a una festa pagana celebrada a Europa central durant la nit del 30 d’abril a l’1 de maig. Tal com s’explica a la web de la Colla de Diables de Sant Pere Nord, es vol utilitzar la festa de bruixes Walpurgis com un element més de memòria històrica de la ciutat, atès que a Terrassa a principis del segle XVII, com arreu de Catalunya, tingueren lloc episodis de persecució i caça de bruixes amb execucions col·lectives a dones: un procés de cacera de bruixes iniciat en 1615 va fer que s’empresonés a una veïna de la ciutat per tenir fama de bruixa, Joana Ferrer, i s’acusà també de bruixeria a altres dones de la ciutat. El 1619, en una situació de tensió creixent, es crea un tribunal civil que el 23 de maig de 1619 deté i condemna a mort a 6 veïnes de la ciutat: Margarita Cotilla, Joana de Toy, Joana Sabina, Micaela Casanoves , Eulàlia Totxa i Guillermina Font, les quals van ser penjades el 27 d’octubre de 1619 a la Pedra Blanca, a prop del pont de les Eimerigues.

Aquest és programa complet de Walpurgis 2019:

Divendres 24

10h Exposició 35è Aniversari (centre cívic President Macià)
20h Prego d’inici de Festa
20:30 Concurs truita de patates embruixade
21:30 Sopar Popular (Aquelarre de bruixes)

Dissabte 25

10h Activitats infantils, pintacares, jocs…
11h Conta contes “LA CARLOTA NO VOL SER UNA PRINCESA”
12h Cercavila infantil amb Dr bombolles, Cuca Drac de Terrassa i Tabalers Follsxics
17h Castellers de Terrassa
19h Trobada Grups Percussió de Catalunya
21:30 Correfoc amb Diables St Pere Nord i grups convidats
22:30 Concert a càrrec de PIRATAS RUMBVERSIONS
24h DJ Boi dimission

Diumenge 26

9h Passejada popular
10h Ball de sardanes
12h Cercavila de grups de cultura popular
13h Vermut Musical
14h Botifarrada popular
20h Espectacle d’Aeroyoga
21h Fi de festa

Deixa un comentari