La III Revetlla Popular de Sant Joan dona la benvinguda a l’estiu a Terrassa

No Comment

La Xemeneia i Òmnium Cultural organitzen per tercer any una revetlla popular al pla de la Font de l’Apotecari

Una gran foguera encesa amb la Flama del Canigó acompanyarà una vetllada amb un sopar popular i música fins la matinada

El Pla de la Font de l’Apotecari de Terrassa tornarà a omplir-se, per tercer any consecutiu, per celebrar la Revetlla de Sant Joan i la Diada dels Països Catalans. Dissabte al vespre, una gran foguera presidirà la celebració d’una de les festes més populars i celebrades del nostre país, i ho farà de la mà de La Xemeneia i Òmnium Cultural.

La Flama del Canigó, que encén les fogueres d’arreu dels Països Catalans, arribarà a Terrassa portada directament des d’aquesta simbòlica muntanya pel Club Ciclista de Castellbisbal. Un acte solemne li donarà la benvinguda a la nostra ciutat a les sis de la tarda a l’atri de l’Ajuntament.

La revetlla continuarà al Pla de la Font de l’Apotecari, al barri de Sant Pere. La Flama arribarà a dos quarts de nou del vespre, quan es llegirà el manifest, aquest any amb un record especial per als presos polítics i exiliats. A partir de les nou del vespre es començarà a servir el sopar popular, amb una fideuà que inclourà, també, el pa, l’aigua, el vi, i, com és tradició, la coca i el cava.

Els tiquets per al sopar, que tenen un preu de 10,50 euros, es poden comprar per internet, amb targeta de crèdit o dèbit, a l’adreça tiquets.laxemeneia.cat. Per a comandes especials, com ara nens o vegetarians, també es pot enviar un correu a tiquets@laxemeneia.cat. Les places són limitades.

Un cop acabat el sopar, sobre dos quarts d’onze de la nit, la màgia del foc prendrà el protagonisme de la revetlla amb l’encesa de la foguera. A continuació començarà la sessió musical, amb el grup de folk tradicional Gambutzins i un punxadiscs, per rebre l’estiu ballant durant tota la nit més curta de l’any.

Excepte el sopar, la resta dels actes són totalment gratuïts i oberts a tothom. A més, hi haurà un servei de bar al llarg de tota la nit per refrescar els assistents que, consumint-hi, podran col·laborar a fer la festa més grossa any rere any.

A més, l’organització vol demanar als veïns de Sant Pere i de la resta de la ciutat que, en cas que tinguin mobles o estris de fusta per llençar, poden portar-los al Pla de la Font de l’Apotecari al llarg del mateix divendres per a cremar-los a la foguera.

Related Articles

Deixa un comentari