La llibreria Synusia presenta avui una conversa amb la periodista kurda Zekine Türkeri

No Comment

La periodista kurda Zekine Türkeri presenta avui el seu llibre Un verano Kurdo a l’Ateneu Candela, en un acte organitzat conjuntament per la llibreria Synusia i per la Plataforma en solidaritat amb el poble kurd Azadî.

L’esdeveniment començarà a les 19:30 i està plantejat en torn a dos eixos: per una banda, explicar el context polítics i social en el que es situa l’acció de Un verano Kurdo (Descontrol, 2016), el llibre amb el qual Türkeri va donar forma a les notes que va prendre durant l’estiu del 2014 mentre treballava com a periodista a diferents zones del Kurdistan. Algunes de les zones per les quals Türkeri es va moure estaven sent aleshores atacades amb duresa per l’ISIS i la seva narració s’articula al voltant de les petites històries de supervivencia i d’horror davant els crims de guerra. Altres histories, en canvi, expliquen el dia a dia dels diferents pobles que viuen al Kurdistan i la particularitat del relat de Türkeri rau, precisament, en la seva habilitat per explicar histories de petits moments que apropen el lector occidental, de manera senzilla i simple, a la multiplicitat de realitats existents al poble kurd.

Per altra banda, la intervenció d’avui a Türkeri servirà per posar sobre la taula la situació actual dels seus companys i companyes de professió a Turquia, un país que recentment ha estat anomenat per alguns mitjans com «la presó dels periodistes» degut a la forta repressió que pateixen els mitjans de comunicació i els periodistes independents i crítics amb el govern d’Erdogan. Tot i les campanyes d’alarma promogudes per Amnistia Internacional i per associacions internacionals de periodistes, més d’un centenar de professionals de la informació de diferents mitjans han estat empresonats el darrer any a Turquia en un setge ferotge a la llibertat de premsa del país.

unveranokurdo

Related Articles

Deixa un comentari