La marxa de torxes retrà homenatge als presos polítics represaliats

No Comment

Cita habitual de cada any, dimarts 4 de setembre es reivindica la memòria dels terrassencs morts durant l’assalt de les tropes borbòniques de Felip V l’any 1713.


La Comissió 4 de Setembre organitza un any més la Marxa nocturna de Torxes, en la que serà la vuitena edició del recordatori històric de l’assalt a Terrassa per part de les tropes borbòniques de Felip V. Aquesta recorrerà el pròxim dimarts, a les 8 del vespre, el centre de la ciutat: des de la plaça Vella, passant pel carrer Font Vella, el Passeig del Comte d’Ègara, i tornada a la Vella (consultar aquí l’itinerari complet).

Al punt final de la Plaça Vella es llegirà el pregó, a tall de manifest, per part de Meritxell Lluís i d’Alba Puig, companya i filla, respectivament, de Josep Rull i Felip Puig, els dos empresonats terrassencs.

Donada la situació viscuda amb el procés independentista, i el paral·lelisme de la repressió patida per part de l’estat espanyol amb els fets de 1713, el manifest que es llegirà “cita les persones represaliades que estan a la presó” des de l’any passat, tal com ha explicat en roda de premsa Xavier Ordeix, actual president d’Òmnium Cultural Terrassa. En aquest sentit, Ordeix ha expressat: “hi ha polítics i activistes socials a la presó sense judici, això és incomprensible, tal com han dit molts estaments a Europa”.

Xavier Ordeix i Lluís Labòria, a la seu d’Òmnium Terrassa, presentant la Marxa de Torxes d’enguany. MG

Per la seva banda, Lluís Labòria, expresident d’Òmnium Terrassa, ha lamentat que respecte a la situació política que es viu, “es demani empar al Defensor del Poble – com diu Ciutadans- , o que es digui que a Catalunya hi ha violència. Això és manipulació informativa”. Per tot plegat, l’edició d’enguany espera una assistència massiva a l’acte.

Durant la marxa de torxes hi haurà les actuacions habituals per part d’entitats: del Ball de Serrallonga, el Drac Baluk Astharot, els Bastoners de l’Antic Poble de Sant Pere, Grallers i Tabalers i Terrassa Ciutat Coral.

Miquel Gordillo

Related Articles

Deixa un comentari