La Maurina s’omplirà un any més de circ els dies 4, 5 i 6 de setembre

No Comment

L’espectacle del circ al carrer, una cita ja clàssica a la ciutat a finals d’estiu, torna al barri de La Maurina. De la mà de l’Associació Tub d’Assaig 7.70, els dies 4, 5 i 6 de setembre, cada tarda, espectacles d’acrobàcies, equilibris i també el bon humor ompliran la plaça de la Xemeneia Almirall (parc de l’Assemblea de Catalunya) per fer les delícies del gran públic assistent a la desena edició del Festival de Circ de Terrassa.

En l’edició d’enguany participen 12 companyies, i s’han programat 7 espectacles “de gran format, amb menys actuacions de solistes”. Així ho ha explicat Enric Petit, director del festival i membre de Tub d’Assaig, en la presentació realitzada avui divendres al Mercat de la Independència. Petit ha destacat la participació de dues companyies franceses d’alt nivell internacional, en la línia que ja s’ha fet en anteriors edicions. Entre aquestes, la Cia Le Contrebande, amb el que suposa “una aposta forta amb un gran desplegament de sis persones a l’escenari”.

Dimecres i dijous, a partir de les 17:30, hi haurà tallers per a aprendre diferents tècniques de circ. Dimecres a les 18 hores, tindrà lloc la lectura de contes de circ per als més petits, a càrrec del grup Explica’m un conte. Així com una mostra de documents relacionats amb el circ, des del dia 3 al 7 de setembre, a la Biblioteca del Districte 4.

Enric Petit (Tub d’Assaig) presenta la programació del 10è Festival de Circ, juntament amb el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa, Amadeu Aguado, i la Fina García, de l’AVV de La Maurina.

La presentació i amenització del Festival correrà enguany a càrrec del duet Las Polis, compost per Fanny Giraud i Marta Sitjà, que només amb mímica i “sense text, se’n surten per presentar tots els espectacles!, ha explicat l’Enric. Las Polis van guanyar el Premi Internacional de Freiburg com a millor espectacle de carrer al 2016.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa Amadeu Aguado, ha expressat que després de 10 anys de celebració del Festival, s’ha aconseguit “posar el circ en el centre de l’àmbit cultural de la ciutat, de forma que la cultura no s’atura”. Des de l’Associació de Veïns i Veïnes de La Maurina, la Fina García ha agraït “l’organització del festival en un espai ja consolidat”, des de ja fa nou edicions, i que espera que “se celebri durant molts anys més al barri”. A la vegada, ha convidat a la gent “a que participi i s’impliqui en la vida social del barri assistint a un festival com aquest”.

La companyia local Terna, que també actuarà durant el festival amb l’espectacle Fractal, realitza una petita exhibició d’equilibris al Mercat de la Independència.

Programació del 10è Festival de Circ

Dimarts 4 de setembre

18:30 Back to Classics
un espectacle de llit elàstic fresc, proper i íntim per a tota la familia.
Companyia: Cia. Planeta Trampolí
Intèrprets: Angel de Miguel Garcia
Escenari: Infant Martí

19:15 Bal Trap
6 acròbates en un terreny de joc que decideixen jugar amb el què els envolta. Sovint, orientant-se cap al risc.
Companyia: La Contrebande
Intèrprets: Luna Pi, Jacob Auzanneau, Florian Bessin, Hugo Moriceau, Simon Ceype i Antoine Cousty
Escenari: Infant Martí

21:00 Bricks
Espectacle de circ i clown per a tots els públics, una història simple d’un dia de portes obertes a un lloc de treball molt autèntic.
Companyia: Cirk’Crash
Intèrprets: Luc Lucario, Yves Chevallier, Pol Casademunt, Pol Jubany.
Escenari: Xemeneia.

Dimecres 5 de setembre

19:00 Furieuse Tendresse
un crit nascut per expressar la intensitat de la vida i el moment. Una invitació a sacsejar l’ésser humà a través del circ i els extrems.
Companyia: Cirque Exalté
Intèrprets: Sara Desprez, Emiliano Ferri i Angelos Matsakis
Escenari: Xemeneia.

21:00 Flou Papagayo
Un atreviment espontani i necessari. Una imprudència irremeiable per donar peu al poema més pur i senzill.
Companyia: Mumusic Circus
Intèrprets: Marçal Calvet, Marta Camuffi, Clara Poch
Escenari: Infant Martí.

Dijous 6 de setembre

19:00 Fractal
un espectacle que estira un instant i el converteix en un muntatge escènic. L’instant és plenament conscient de si mateix, i per aquest motiu tot el que passa està lligat al que ha passat i al que passarà.
Companyia: Cia. Terna
Intèrprets: Tomàs Cardús, Anna Torné i Marc Esteve.
Escenari: Infant Martí.

21:00 Gala de cloenda
Amb Audrey Decaillon, Irene Estradé, Sofía Ferrari, Juana Beltrán.

5 i 6 de setembre

De 17:30h a 18:45h Tastets de circ
Tallers oberts per a aprendre diferents tècniques de circ, adreçat a les famílies i els infants.

Related Articles

Deixa un comentari