La ruta de la migració africana, en una exposició fotoperiodística

No Comment

Creada pel grup Ruido Photo, l’exposició es podrà veure del 9 al 31 de maig al Passeig Comte d’Ègara.


Què passa amb les persones migrants abans de que arribin a Europa? El Grup Fotogràfic d’Amics de les Arts presentarà properament l’exposició itinerant ‘The Backway, capítol 1, a l’origen de la migració africana’. Aquest projecte, impulsat per l’entitat barcelonina Ruido Photo, documenta l’odissea dels immigrants que volen arribar a Europa a través de la ruta africana, i compta amb la col·laboració del periodista Xavier Aldekoa. Ara aquesta mostra arriba ara a Terrassa, on romandrà exposada a l’aire lliure, al Passeig del Comte d’Ègara, des del 9 de maig fins el 31 del present mes.

L’exposició, tal com resa el dossier de presentació de Ruido Photo, “pretén sensibilitzar a la població que no accedeix a aquest tipus de contingut, per això s’ha dissenyat especialment per a l’espai públic, amb un discurs que reforci l’impacte i ofereixi una comprensió fàcil i contextualitzada del fenomen migratori actual”.

L’exposició de 22 fotografies, distribuida en cinc cubs de 2 per 2 metres, combina textos, fotografies i infografies que expliquen la principal ruta migratòria africana cap a Europa durant l’any 2017 i principis del 2018.

Debat sobre immigració el 9 de maig i inauguració de l’exposició

La seu d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals acollirà les activitats complementàries. El dia 9 de maig a les 19h tindrà lloc, a la seu de l’entitat (Carrer Teatre, 2), un debat sobre immigració i que servirà a la vegada de presentació de l’exposició.

El Mouad Essemmaa, com a membre del Grup Fotogràfics dels Amics, manifesta que de cara a enriquir l’acte, s’ha contactat amb altres entitats que treballen en l’àmbit de la immigració. L’objectiu és mantenir un diàleg conjunt, amb la participació de les entitats, testimonis directes, els autors de les fotos i el públic assistent. Per fer-ho, convidaran les entitats “Veu Pròpia, d’aquí de Terrassa, la Fundació Nous Catalans i la Sectorial d’Immigració de l’ANC”. De Veu Pròpia acudirà Pepe Ruíz, juntament amb Mario Sòria per part de l’ANC.

Un cop finalitzat l’acte, s’inaugurarà a les 21h l’exposició al Passeig del Comte d’Egara i se’n farà una visita comentada.

Related Articles

Deixa un comentari