La UPC-Terrassa crea un mirall virtual per facilitar la docència, l’aprenentatge i l’avaluació en remot

No Comment

 

Portada de TAAIESE

http://taaiese.upc.edu és un lloc web dinàmic, col·laboratiu i en permanent construcció que recull eines, informació i tutorials

La direcció de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) ha posat en marxala iniciativaTAAIESE, un lloc web obert des del 23 de març que conté vídeos tutorials, sessions de formació i FAQ sobre el desenvolupament de la docència telemàtica i les avaluacions de les assignatures. El lloc web, que funciona amb identificació prèvia, està destinat tant a professorat com a l’estudiantat de l’Escola i està obert a les experiències docents en remot de qualsevol membre de la comunitat universitària de la UPC.

La situació de confinament que ha causat la crisi sanitària generada per la COVID-19 ha obligat a suspendre l’activitat docent presencial a la totalitat del sistema universitari català. Tanmateix, la UPC no ha suspès l’activitat docent ni el calendari d’avaluacions. En aquest sentit, l’ESEIAAT continua impartint les més de 500 assignatures de manera remota.

En aquest context, la direcció de l’ESEIAAT ha liderat la creació del lloc web TAAIESE, un espai on el professorat de l’Escola pot compartir experiències de docència en remot, i trobar eines, informació i vídeos tutorials per poder millorar les sessions docents telemàtiques.

Xavier Roca, director de l’ESEIAAT, explica que “TAAIESE és l’acrònim de l’escola per a la inversa perquè, pretén ser el seu mirall docent virtual. TAAIESE és el reflex docent de l’Escola on el professorat i l’estudiantat poden compartir les seves experiències docents i inquietuds, i resoldre els seus dubtes relacionats amb l’activitat docent i d’aprenentatge en aquestes circumstàncies que ens ha tocat viure i gestionar proactivament”..

Siscu Vallverdú, professor, en una sessió de TAAIESE

Des del menú inicial de TAAIESE s’accedeix a tutorials i presentacions sobre com realitzar classes en remot, tant al campus virtual de la UPC Atenea com a d’altres plataformes, i com avaluar als estudiants telemàticament. Aquests apartats estan oberts a tot el professorat per tal que pugui aportar les seves experiències i compartir-les a la resta del cos docent.

A l’apartat ‘Calaix de l’estudiant’,es posa a disposició de l’estudiantat respostes a les preguntes més freqüents sobre el campus virtual de la UPC Atenea i les plataformes de Google G-Suite, G-Meet, G-Drive, el funcionament de les pissarres virtuals, com realitzar exposicions virtuals en grup, les avaluacions online i la protecció de dades durant la docència virtual.

En aquest espai, l’estudiantat també trobarà els plans de contingència sobre les pràctiques en empreses i sobre els Treballs de Fin de Grau i Treballs de Fi de Màster durant aquest període de confinament i de docència online.

Finalment, des del menú principal també s’enllaça als apartats Coaching i FAQ, on l’estudiantat i el professorat pot trobar un un llistat de respostes i instruccions sobre qüestions i dubtes freqüents.

Lluís Gil, professor, en sessió de TAAIESE

Alguns exemples de TAAIESE

TAAIESE http://taaiese.upc.edu

Tutorial sobre G-meet

https://drive.google.com/file/d/1d_0Dj7FqCoOMXQ4hxNMSWx-wST4maNzt/view

Tutorial d’avaluació en remot

https://drive.google.com/file/d/1Y0Ff9b8VDrS2p1I5cg9Ct_kz2GfLSjPw/view

Experiències d’avaluació en remot

https://drive.google.com/file/d/1tvQV9QzbJxG1RHYj8sMN81qTCIrZuHWE/view?ts=5e850c1c

Informació sobre les pràctiques en empreses

https://drive.google.com/file/d/1JObAyjTvQzzucD2w2GZn8hBozgHnqS7w/view

Related Articles

Deixa un comentari