[La Vinoteca d’Envinando] Clàssic Penedès Colet Vatua

No Comment

Continuem la nostra ruta a través de les diferents zones productores de vi de Catalunya, avui anirem ben a la vora.

A on anem

La segona destinació del nostre viatge ens endinsarà en la Denominació d’origen Penedès, on podem gaudir d’una extensa oferta d’enoturisme. Jo he escollit la Ruta de la Carretera del Vi, la primera Wine Road de tot el país, que ens permet descobrir l´antic traçat que unia les vinyes del Penedès amb les platges del Garraf. El passaport d’aquesta ruta ens permet visitar una important selecció dels cellers i museus que hi trobarem entre Sant Martí Sarroca i Sitges. Amb la visita a 6 cellers del passaport obtenim 1 caixa de regal amb una ampolla de cada un dels sis cellers visitats, un bon incentiu, no creieu?

No cal dir la importància que té dins la història del vi a Catalunya el Penedès, de fet hi ha estudis que ens indiquen que la primera vinya de Catalunya es va plantar en aquesta zona.

El Penedès sempre ha destacat pels seus vins blancs però no ens podem oblidar de la gran importància del cava, el clàssic Penedès i altres escumosos sense DO.

La varietat més representativa i amb més hectàrees de cultiu és la Xarel·lo, varietat principal en els escumosos i en gran nombre de vins blancs tranquils.

El celler que visitem

El celler escollit en aquesta ocasió es Colet, un celler familiar ubicat a Pacs del Penedès i a Sant Martí Sarroca, ben a prop de Vilafranca del Penedès. La família dels propietaris treballa aquestes vinyes des de 1783. Al principi com a masovers de la Hisenda Romaní a Sant Martí Sarroca i des del 1984 com a propietaris d´aquesta hisenda, això va permetre poder començar el projecte Colet, construint un nou celler a Pacs del Penedès, on elaboren els seus vins i escumosos.

No us podeu perdre la visita a la Hisenda Romaní, és un lloc amb unes vistes impressionants i una sala de tast on la Judit us farà un recorregut memorable per la història dels vins i escumosos de Colet.

El vi que tastem

El vi escollit per aquest tast és un escumós Clàssic Penedès Colet Vatua!

Un Extra Brut ecològic elaborat amb un 50% Moscatell, 40% Parellada i 10% Gewürztraminer. Amb una criança en rima de 24 mesos.

D’aspecte té una tonalitat groc suau i brillant amb una bombolla molt fina. Aromes florals i herbacis. A la boca descobrireu el sentit del seu nom, us sorprendrà, molt fresc, golós, amb una bona acidesa i una bombolla molt ben integrada. De ben segur que després del primer glop en dieu Vatua!!

És un escumós deliciós que ens permet gaudir-lo a copes fora dels àpats o maridat amb plats com serien aperitius, amanides, sushi, peixos al forn, marisc, arrossos…

És molt versàtil, fàcil de beure i amb una sorprenent varietat de raïms, el trobareu per menys de 15€.

Sergio Lueza
Sommelier

Sergio@envinando.com
Instagram: @envinando

Related Articles

Deixa un comentari