L’Aplec Internacional de cultura popular 2022, celebrat a Portugal, un èxit de participació

No Comment

Els trenta-quatre grups de cultura popular catalana que participen a l’edició d’enguany de l’Aplec han arribat a Elvas i han omplert els carrers de música, festa i cultura popular. El primer acte que tenien programat a l’agenda era una rebuda institucional en què la localitat portuguesa els ha donat la benvinguda.

El teatre d’Elvas s’ha omplert de gom a gom i una representació de tots els grups participants a l’Aplec hi ha participat. També ho han fet les màximes autoritats locals, la presidència d’Adifolk i representants de les conselleries de cultura i d’acció exterior de la Generalitat de Catalunya.

El comendador José Antonio Rondao Almeida ha celebrat de manera efusiva que Adifolk hagi escollit Elvas per celebrar l’Aplec. En el seu discurs, ha posat l’accent en la importància que els carrers i places s’omplin de cultura popular i en el revulsiu social, cultural i econòmic que això suposa per Elvas.

Ivan Besora, president d’Adifolk, ha celebrat que “20 anys després l’Aplec torna a Portugal”, ja que des del 2002 que es va celebrar a Lisboa no havia trepitjat més territori portuguès. Així mateix, ha agrait fermanent la predisposició i facilitat que els ha ofert Elvas en tot moment per organitzar els tres dies d’actes.

En el seu torn, la directora general de cultura popular de la Generalitat de Catalunya, la senyora Adelaida Moya, ha posat èmfasi en què “el que veurem aquests dies a Elvas, és una mostra de la força associacionista que el teixit cultural català té”. Per la seva banda, la Hble. Sra. Victòria Alsina, consellera d’Acció Exterior del govern de la Generalitat, a part d’agrair l’acollida a la ciutat portuguesa, ha destacat els llaços i vincles que uneixen Elvas i Portugal amb Catalunya. “Són dues terres d’emprenedors i gent amb empenta, que sempre han mirat al mar i també a l’interior, tenint molt present el territori”.

Un cop acabada aquesta rebuda institucional, ha començat la gresca que s’ha allargat fins ben entrada la nit. Una breu cercavila, ballada de sardanes, tonades de festa i una ponència que parlava dels orígens de la tradició del pubillatge, han sigut les activitats que han omplert l’agenda dels prop de 600 actuants de l’Aplec fins a l’Espectacle de Benvinguda en què hi han participat tots plegats. La plaça s’ha omplert de cultura popular catalana i de portuguesos que no s’han volgut perdre la festa. En acabar l’espectacle, ha començat la cantada d’havaneres i el ron cremat, que ha permès tancar el primer dia d’Aplec amb un regust d’allò més dolç, un èxit de participació i una ciutat entregada als actes programats.

Related Articles

Deixa un comentari