L’Arxiu Històric recopila tota mena de documentació gràfica sobre la pandèmia de la Covid-19

No Comment
Plaça Didó confinada, abril 2020. Foto: Alberto Sol

L’Arxiu Històric ha llençat la campanya #ArxivemlaCovid19 per recollir documentació gràfica sobre la crisi sanitària del coronavirus. Es tracta de recopilar imatges, vídeos, documentació textual i gràfica, que la ciutadania desitgi enviar a l’Arxiu Històric com a conservació i memòria d’aquestes setmanes. Serà una memòria no parcial, ni estrictament institucional, sinó que serà una memòria compartida. 

La campanya “#ArxivemlaCovid19 a Terrassa” encetada per l’Arxiu Històric Comarcal parteix d’un projecte promogut per l’Associació d’Arxivers de Catalunya – Gestors de Documents de Catalunya, per tal que els arxius públics catalans facin un treball participatiu de construcció ciutadana de la memòria de l’impacte de la crisi sanitària de la Covid-19 a la ciutat. Aquesta acció entra dins el concepte d’”Arxiu Social” que l’Arxiu Històric està aplicant els darrers anys a les seves línies d’actuació, de cara a fer de l’arxiu una eina democràtica més de construcció de societats més justes i igualitàries.

Tota mena de documents relacionats amb la pandèmia

Es poden aportar fotografies i vídeos personals del confinament, dels espais que han quedat buits durant aquests dies, dels balcons, dels aplaudiments a les 20h, de les comunicacions a distància amb familiars i amistats, d’expressions musicals, culturals, artístiques de tot tipus. A la vegada, es poden aportar fotos i vídeos de l’activitat duta a terme per treballadors/es essencials, en hospitals i centres mèdics, per equips de desinfecció, supermercats, farmàcies i centres públics o privats on s’han realitzat activitats de suport i lluita contra la pandèmia, així com documents textuals o gràfics, dibuixos, cartells, pancartes, en format paper o digital, fets des del confinament per transmetre emocions i recomanacions a familiars i amistats. 

El material es pot enviar per correu a electrònic a arxiu.historic@terrassa.cat. També a través de les xarxes socials, etiquetant el material amb els hashtags #Arxivemlacovid19 (propi de la campanya a nivell català) i #ArxivemTerrassa (propi d’allò que sigui específic de Terrassa). També es por portar presencialment, quan el confinament hagi acabat, a la seu de l’Arxiu Històric (c/Baldrich, 268).

Amb les persones que facin donació d’aquest material es subscriurà, posteriorment, un document d’acord per estipular els criteris relatius als drets d’accés i us públic d’aquesta documentació.

La campanya quedarà oberta un cop finalitzada l’etapa de confinament i fins que es determini en posteriors comunicacions. Més informació a: https://www.terrassa.cat/arxivemlacovid19

 

 

Related Articles

Deixa un comentari