L’editorial egarenca Cal Carré Edicions celebra el seu primer aniversari amb un diàleg a la llibreria Synusia

No Comment

La llibreria Synusia i l’editorial Cal Carré Edicions https://calcarre.cat/ conviden a un diàleg per celebrar el primer any de vida d’aquesta editorial artesana egarenca.

La trobada serà el proper dijous 10 de novembre, a les 19h. Hi participaran l’Antònia Carré-Pons, editora del segell, i la periodista egarenca Mariona Tomàs. El diàleg, a més de centrar-se en l’aniversari, servirà per parlar de les publicacions realitzades fins aleshores, de les novetats previstes per aquest curs i molt més.

Antònia Carré-Pons

La imatge de presentació, un porquet ben criat, podria sorprendre el públic interessat, però és que Cal Carré va ser una cansaladeria artesana. Un origen que reivindica la impulsora del segell. La botiga era al davant, la casa darrere i l’obrador al soterrani. «El 1956 els meus avis en van aconseguir el traspàs», relata en un text publicat a la web. «Van aprendre l’ofici dels anteriors propietaris amb mètodes que venien “de l’altre segle”, els van transmetre als meus pares i ells a nosaltres, les seves filles».

A Cal Carré. Editorial Artesana, explica encara, «recupero aquesta ètica i mètodes de treball per acostar els grans clàssics de la literatura universal al públic generalista. Des de medievals fins a contemporanis,perquè els clàssics són tots u i ens parlen del present d’una manera que mai passa de moda».

La cansaladeria va haver de tancar el 2016. El 2021, després de l’any i mig de pandèmia, Cal Carré tornà a aixecar la persiana, però ja com a editorial. «Hem passat dels llibrets de porc als llibres amb el convenciment que l’aliment de l’ànima és tan necessari com el del cos».

Related Articles

Deixa un comentari