Les fotografies de Kati Riquelme al Centre Cultural

No Comment
  • La Vejez de Narciso reflexiona sobre la memòria i el pas del temps i es va inaugurar el dijous 3 de novembre i es podrà veure fins el 26 de novembre al Centre Cultural.

  • L’artista Kati Riquelme, presentada per l’Estudi Tigomigo, és una especialista en tècniques fotogràfiques del segle XIX.

Les fotografies de Kati Riquelme requereixen silenci, proximitat. Són subtils, delicades, profundament humanes i emotives. Es detenen en els detalls i els objectes a través dels quals el temps deixa les seves petjades.

La vejez de Narciso és una col·lecció de retrats sobre àgates negres utilitzant la tècnica del col·lodió humit. Retrats que es fonen sobre la superfície negra i brillant de les àgates, que parlen de l’absència i de l’essència. Un treball inspirat en el poema d’Enrique Lihn.

kati riquelme fotografia 2 kati riquelme fotografia

Totes les peces de l’exposició es caracteritzen pel seu format intimista. Riquelme treballa amb formats petits per obligar-nos a apropar-nos a l’obra. A través d’aquest treball d’orfebreria, del detall, i la modèstia, Riquelme també reivindica el valor d’allò petit, fugaç i delicat, en contraposició a una societat que imposa valors d’opulència i fastuositat.

L’exposició s’ha inaugurat aquest dijous 3 de novembre a La Galeria, la sala d’art del Centre Cultural de Terrassa. L’exposició està organitzada per l’Estudi Tigomigo i es podrà veure fins al 26 de novembre.

Kati Riquelme, una fotografa intimista

Kati Riquelme és una fotògrafa nascuda a Xile i establerta a Barcelona que ha trobat en les tècniques fotogràfiques del segle XIX, i en concret en el col·lodió humit, el llenguatge que li permet expressar les seves inquietuds i explorar la fotografia des d’una òptica plàstica i intimista.

In : Cultura

Related Articles

Deixa un comentari