L’Esbart Egarenc celebrà el 48è festival fi de temporada, amb els grups infantils i jove

No Comment
Foto dels grups infantils i jove al final de la representació. Foto EDT Foto dels grups infantils i jove al final de la representació. Foto EET

 

Els grups espardenya i el grup Juvenil mostren un repertori molt variat de danses catalanes

Dissabte a la nit l’Esbart Egarenc del Social va celebrar el seu 48è festival fi de temporada al teatre dels Salesians. Els protagonistes de la nit van ser els més petits, els grups espardenya i el grup Juvenil que durant tot l’any s’han preparat per aquest dia. Com cada any es va fer una primera part de danses tradicionals catalanes, una segona dedicada a una temàtica i una última d’entrega de diplomes i parlaments.

El tinent d’Alcalde Marc Armengol va ser el representant de l’Ajuntament a l’acte i va destacar la feina de l’Esbart i del Social mantenint la cultura popular. També va animar al públic a anar a veure el Ball de Plaça on podrien “veure els regidors i regidores fer el ridícul seguint a l’esbart”.

A la primera part el grup Espardenya Groga va ballar Farandola d’Andorra, Aires Celtes i La Gresca. El grup Espardenya Blava Festa de Cascavells, Polca Piqué i El contrapàs de les cosses. Per la seva banda l’Espardenya Verda va ballar Cascavell en dansa, Flequers i la Jota del Sud. El Grup Juvenil va oferir Dansa per ses al·lotes, Gran Dama i Jota d’Horta de Sant Joan. Tres dels balls de l’Espardenya Verda i Juvenil van ser una recuperació del repertori de Miquel Ramon, antic director del Cos de Dansa i de Juvenil. Els monitors van finalitzar la primera part amb una versió del Galop de Panderetes on les noies van fer la part que habitualment fan homes i els nois van fer la part que normalment fan les dones.

La segona part va anar dedicada a la història de l’art i als quadres més famosos de l’art modern. L’Espardenya Groga va interpretar El Petó de Gustav Klimt, l’Espardenya Blava Llibertat guiant al poble d’Eugène Delacroix, l’Espardenya Verda El crit d’Edvard Munch, el Grup Juvenil Terrassa de cafè a la nit de Vincent Van Gogh i els monitors van interpretat Marilyn d’Andy Warhol.

El grup Espardenya Blava representa el quadre de Delacroix 'La llibertat guiant el poble' Foto EDT El grup Espardenya Blava representa el quadre de Delacroix ‘La llibertat guiant el poble’ Foto EET

L’Esbart Egarenc té una cantera formada amb 3 grups espardenya i un Juvenil. L’Espardenya Groga la formen nens i nenes de 4 a 6 anys i que fan una primera aproximació a la dansa catalana a través de balls amb coreografies molt senzilles amb els passos més bàsics: relliscat i galop. L’Espardenya Blava la formen dansaires de 7 a 9 anys i comencen a veure els passos més complexos: punta i taló i ball pla. L’Espardenya Verda és per nois i noies de 10 a 12 anys i en aquest grup es treballa bàsicament la posició de braços i faldilla, igual que alguns punts específics, com ara la jota. El grup Juvenil el formen joves de 12 a 16 anys i ja fan coreografies molt més difícils que enllacen tots els elements que han après per tal de poder passar al Cos de Dansa.

Related Articles

Deixa un comentari