L’Esbart Egarenc del Social i el Drac Baluk actuaran aquest cap de setmana a l’aplec internacional d’Adifolk a l’Alguer

No Comment

L’Esbart Egarenc del Social i el Drac Baluk actuaran aquest cap de setmana a l’aplec internacional de l’Alguer

L’aplec organitzat per l’Adifolk comptarà amb una quarantena d’entitats de Cultura Popular

Aquest dijous, les dues entitats terrassenques marxaran cap a l’Alguer per participar en la 3a edició de l’Aplec Internacional d’Adifolk. A l’aplec hi participaran més de 800 persones de 40 entitats diferents (entre cobles, bastoners, esbarts, geganters, colles de foc…).

Es tracta d’un esdeveniment anual que pretén difondre la cultura catalana a l’estranger i que cada any canvia de localització. Enguany, la ciutat sarda acull cercaviles, actuacions, exposicions i altres activitats durant tot el mes de setembre, l’activitat dels grups, però, es concentrarà de divendres a diumenge (coincidint amb les Festes de Sant Miquel); en aquests dies l’Esbart Egarenc i el Drac Baluk participaran en més de deu actes i actuacions diferents; representant diversos àmbits de la cultura popular del nostre país.

L’Esbart Egarenc és una entitat amb més de 60 anys d’història dedicada als balls tradicionals i de nova creació dels Països Catalans. Ja havia participat el 2018 a la Diada d’Adifolk a Perpinyà, any en què també va ser escollit finalista del premi Grup de l’any de la cita. Segons declaracions de l’entitat aquest aplec és “una gran oportunitat pels grups de cultura popular de tornar a la normalitat després d’un any i mig convivint amb la pandèmia. També per fer lluir la dansa i la tradició catalana en un escenari molt atractiu.” L’Esbart Egarenc farà la seva actuació dissabte dia 25 amb altres grups de dansa tradicional amb un repertori del Cos de Dansa de 4 balls amb música en directe.

Pel que fa al Drak Baluk, va néixer el 1993 i combina el ball de figures de bestiari amb el ball de diables. Aquesta serà la primera gran actuació després de la Festa Major de Terrassa i de Ca n’Aurell, i que se suspengués per motius meteorològics la Riuada del Districte 4, la setmana passada. Els canaurellencs han preparat diverses enceses especials per la nit de foc, així com alguna sorpresa més. Segons declaracions de Pau Gerona «Hem fet un gran esforç per anar el màxim preparats possibles. Anirem a l’Alguer amb una vintena de membres per difondre la cultura tradicional del foc, teixir relacions amb altres entitats, i sobretot gaudir de l’experiència».

Related Articles

Deixa un comentari