L‘estrella de Nadal

No Comment

La Gala d’estrelles i solistes de Sant Petersburg ha estat una manera estel·lar de finalitzar una gran temporada de dansa al Centre Cultural de Terrassa.


Foto: Josep Guindo

El passat 15 de desembre, època nadalenca on l’ambient que es respira és de màgia i estem envoltats de llums i estrelles als carrers, vàrem poder gaudir d’un espectacle de cloenda on l’escenari del Centre Cultural era ple d’estrelles de la dansa.

A diferència d’una obra sencera, la Gala d’estrelles i solistes de Sant Petersburg va oferir petits fragments de les obres més importants de dansa clàssica dels segles XIX i XX amb ballarins que s’expressaven amb un pas a dos o amb adagios, que són les escenes que s’interpreten en parella. L’espectacle no tenia cap mena d’escenografia, només comptava amb un toc d’il·luminació que variava en cada escena. D’aquesta manera, l’atenció de l’espectador es podia centrar només en els propis ballarins i apreciar la dificultat de cadascun dels seus moviments.

En aquesta gala s’hi van poder veure els primers ballarins i solistes dels teatres més importants de Sant Petersburg, molts dels quals formats a la famosa escola d’A. Vaganova i han estat guardonats en diversos concursos internacionals amb títols honorífics i aclamats pels crítics d’arreu del món. Durant l’espectacle es van poder veure les següents parelles: Anastasia Lukina i Ernest Latypov van interpretar un pas a dos de Sílfide i, posteriorment, La Bella Dorment; Elena Kotyubira i Boris Zhurilov, una parella exemplar, van executar una coreografia diferent amb Carmen i un pas a dos de Giselle, on la ballarina va fer una interpretació on es va fer palès en seu gran nivell tècnic amb un gran nombre de salts i piruetes; Chinara Alizade i Vladimir Yaroshenko van encisar el públic amb un pas a dos del Trencanous i uns moviments de tutú mentre la ballarina seguia amb gràcia el ritme dels passos. La parella va acabar amb un duet de Tristany i Isolda, un adagio neoclàssic ple de sentiment on el públic va embogir un cop finalitzada la interpretació; Elizaveta Barkalova i Sergei Kononenko van ballar un adagio del Llac dels cignes i Corsario, on la ballarina va demostrar una gran elegància; finalment, Ekaterina Tchebikina i Petr Borchenko van interpretar el pas a dos del segon al del Llac dels cignes i, la millor ballarina de l’espectacle, va demostrar una gran força tècnica i delicadesa alhora. A més a més, la parella també va interpretar l’adagio de la Balladera, on Tchebikina també va estar estel·lar.

Certament, però, hi van haver algunes mancances tècniques, sobretot en els ballarins, ja que van tenir algunes dificultats a l’hora de realitzar alguns passos, quedant-se així un esglaó per sota de les ballarines. Malgrat això, en general l’actuació va tenir un gran nivell i el públic en va sortir satisfet.

Aquest va ser l’esdeveniment que va tancar la temporada de dansa de l’any 2018 al Centre Cultural de Terrassa, marcada per un increment d’assistència a les actuacions i on la programació s’ha consolidat com a referent cultural de la nostra ciutat. Fins la temporada vinent!

Marta Bieto


Programació de la 36a. Temporada BBVA de Dansa al Centre Cultural

Gala de Ballarins Catalans al món
Dissabte 16 de febrer – 20h.
Diumenge 17 de febrer – 18h.

Sant Petersburg Festival Ballet
Diumenge 3 de març – 18h.

Cia Antonio Márquez
Dissabte 16 de març – 20h.
Ballet de Catalunya: La ballarina de Picasso
Diumenge 7 d’abril – 18h.

Víctor Ullate Ballet
Dissabte 27 d’abril – 20h.

Ailey II
Divendres 10 de maig – 20.30h.
Dissabte 11 de maig – 20h.

Ballet de Catalunya: 5a i 7a Simfonies de Beethoven
Dissabte 28 de setembre – 20h.
Diumenge 29 de setembre – 18h.

Crea Dance Foundation
Dissabte 19 d’octubre – 20h.
Diumenge 20 d’octubre – 20h.

Patricia Guerrero
Dissabte 9 de novembre – 20h.

Gala American Ballet Theatre
Dissabte 23 de novembre – 20h.
Diumenge 24 de novembre – 18h.

Ballet de Geòrgia
Dissabte 21 de desembre – 20h.

In : Cultura

Related Articles

Deixa un comentari