L’exposició “Sobre l’Espina” de Xavier G. d’Ègara, pintant amb foc

No Comment
Xavier G. d'Ègara i l'exposició "Sobre l'Espina" a l'arxiu Tobella. Foto: ERG Xavier G. d’Ègara i l’exposició “Sobre l’Espina” a l’arxiu Tobella. Foto: ERG

La setmana passada l’Arxiu Tobella es va omplir de la filosofia visual del jove, però ja internacionalment conegut, Xavier Gonzalez D’Ègara. L’exposició SOBRE L’ESPINA, organitzada per Punt d’Art i que tant sols va durar una setmana, va aplegar una col·lecció d’obres compreses entre el 2011 fins el 2014 on el simbolisme del conflicte de l’esperit n’era el vincle d’unió entre filosofia i pintura.

La col·lecció exposada té una clara voluntat de carència d’artifici ornamental. L’artista va presentar obres molt personals i úniques, totalment irrepetibles, en les que va fer ús del foc sobre suport de fusta per tal d’obtenir un vocabulari simbòlic que posa de manifest clares referències a les filosofies de grans pensadors com Nietsche, Hölderlin, Goethe o Benjamin així com a l’univers de la Bíblia. Introdueix materials com el guix o la pintura sobre un fons místic i sagrat, pintat amb foc, per parlar de teologia i la recerca de l’esperit. De manera genuïna ens transmet les metamorfosis que ha d’experimentar l’esperit humà al temps que mostra els camins que aquest esperit experimentat haurà de seguir per tal d’orientar-se i reflexiona sobre el futur interromput d’aquest lligat al messianisme i la redempció.

Tot i la profunditat dels seus missatges, els quadres de Xavier G. D’Ègara reclamen una lectura interpretativa per part d’un públic entès.

Related Articles

Deixa un comentari