Lídia Pujol, pre-estrena del concert reconciliació Ramon Llull/món àrab i el projecte llibre-disc de la gira Iter Luminis

No Comment

La cantant Lídia Pujol i col·laboradors, donen a conèixer l’última parada de la gira artística Iter Luminis 2016.Treballs i plaers d’amor l’1 d’octubre a la Seu d’Ègara de Terrassa, en el decurs d’una roda de premsa que tindrà lloc el dijous 29 de setembre, a les 11:30 hores, a l’església de Santa Maria de la Seu d’Ègara de Terrassa.

Lídia Pujol Lídia Pujol

Aquest espectacle serà una pre-estrena a Catalunya del que es farà el proper 10 d’octubre a Algèria a càrrec de l’Institut Ramon Llull i l’Institut Europeu de la Mediterrània: un concert en missió reconciliació a Bugia dels greuges entre Ramon Lull i el món àrab. Comptarà amb la participació de El Cor de Vallferosa, Miquel Àngel Cordero a la veu o el contrabaix, juntament amb la veu de Mohamed Ayoub i el violí de Mohamed Soulimane de l’Orquestra Àrab de Barcelona.

Iter Luminis, un recorregut musical i poètic pel patrimoni cultural i històric del país, pretén reflexionar sobre l’ésser humà, l’horitzó del país i del món. S’inspira en el bé comú, el compromís amb el territori i el llegat patrimonial, i ho comparteix particularment amb els organitzadors i el públic de cada indret on es representa. Com particularitat d’aquesta ocasió, es convida especialment a la comunitat àrab a participar-hi. Durant l’espectacle es recitaran textos de Ramon Llull tant en català com en àrab, i es combinaran cançons cristianes del Llibre Vermell de Montserrat amb cants musulmans i jueus. Participarà també el col·lectiu Gaia: Art, Cultura i Pau, formant un laberint de llum, una creació de geometria sagrada de gran bellesa visual, i Toni Garcia de Vita Levis que estarà elaborant artesanalment espelmes amb cera pura d’abella.

Hem recorregut desenes d’espais sagrats d’arreu de Catalunya amb una mateixa orientació: representar artísticament el desig de la qualitat humana amb la implicació de la gent del territori. Estem preparant un doble-disc i un llibre-disc que deixi constància de les experiències viscudes en aquest camí de llum (Iter Luminis) durant els darrers 6 anys. El doble disc contindrà La Cerimònia de la Llum amb 11 músics i Iter Luminis que representa l’espectacle viscut amb la participació de professionals i persones no professionals formades en aquest camí. El libre-disc documentarà aquest camí amb fotografia, il·lustració, paraula i música.

La presentació de la roda de premsa tindrà la participació de: Lídia Pujol, Mohamed Soulimane (Orquestra Àrab de Barcelona, experiència de la trobada en la diversitat), Joan Figueres (músic i musicòleg, co-director de El Cor de Vallferosa, encontre entre cultura popular i cultura escrita), Carles de Ahumada (Coop. L’Olivera, la qualitat i el compromís amb el projecte social), Toni Deulofeu (mossèn, ha oferit la Seu d’Ègara com a seu de l’Iter Luminis any rere any), Marc Javierre (fotògraf documental, fotògraf de la gira Iter Luminis com a experiència sociològica compromesa), Toni Garcia (Vita Levis, estarà fent en directe en el seu obrador de llum les espelmes que s’han obsequiat durant tota la gira), Pau Consola (Restaurant La Trobada de Terrassa, projecte social del “restaurant del temps”) i Arcadi Oliveres (economista i activista, l’ètica dels diners).

L’acte es clourà amb la interpretació de la cançó “País petit”, a càrrec de Lídia Pujol i Mohamed Soulimane, i un tast de productes artesans elaborats pels productors que col·laboren en el projecte i la Seu d’Ègara.

Convocatòria: Presentació de la pre-estrena a Catalunya del concert en missió reconciliació entre Ramon Llull i el món àrab, i el projecte llibre-disc de la gira Iter Luminis.

Dia: dijous 29 de setembre de 2016 a les 11:30h

Lloc: Església de Santa Maria de la Seu d’Ègara de Terrassa (Plaça del Rector Homs, Terrassa)

 

Related Articles

Deixa un comentari