Lliurat el 14é Premi BBVA de pintura Ricard Camí: el guardó recau en l’obra «L’altre sender» de Manu vb Tintoré

No Comment

La Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA a Catalunya, en col·laboració amb la Fundació Antiga Caixa Terrassa, va lliurar aquest dijous 17 de setembre el 14è Premi BBVA de pintura Ricard Camí.

El guardonat ha estat Manu vb Tintoré, pintor gironí nascut a Brussel·les amb l’obra L’altre sender. Una obra que segons el jurat uneix amb gran maduresa i un resultat plàstic admirable un estil molt personal amb un llenguatge interdisciplinari.

El jurat, format per persones reconegudes en el camp de la Belles Arts, ha concedit, a mes, un accèssit a l’obra La invasió del futur del terrassenc Miguel Ángel Gonzálvez i una menció especial a l’obra El paper de Joan Vilajoana Cots.

14 Premi Ricard Camí

La concessió del premi s’ha celebrat al Centre Cultural Terrassa, en un acte presidit per l’Alcalde de la ciutat, Sr. Jordi Ballart, amb l’assistència del conseller delegat de CatalunyaCaixa i representant del Grup BBVA a Catalunya, Sr. Xavier Queralt; el president de la Fundació Antigües Caixes Catalanes, Sr. Jaume Ribera; i el president de la Fundació Antiga Caixa Terrassa, Sr. Ignasi Cusidó.

Coincidint amb la concessió del premi, es va inaugurar una exposició al Centre Cultural Terrassa que presenta les 25 obres finalistes —escollides entre les 210 que optaven al guardó— que quedaran exposades al públic fins al 24 d’octubre.

El Premi BBVA de pintura Ricard Camí es un dels mes ben dotats del panorama actual de certàmens artístics, amb una assignació de 18.000 euros, 12.000 per a l’autor i 6.000 per dur a terme una exposició individual de l’artista guanyador al Centre Cultural, que pot tenir caràcter itinerant. D’aquesta manera, el premi no es limita només a lliurar un guardó, sinó que vol acompanyar l’artista en la seva promoció i projecció posterior mitjançant aquesta mostra individual.

El premi impulsa la creació pictòrica i estimula els nous creadors des del 1989, any en què es va instituir a la memòria de Ricard Camí i Aliart, president de l’antiga Caixa Terrassa. Al llarg de les 14 edicions d’aquesta biennal, han participat mes de 5.000 artistes, amb gairebé 6.000 obres presentades, de les quals 461 han estat exposades, i amb un repartiment de mes de 300.000 euros en premis.

 

Manu vb Tintoré115Sobre l’obra guanyadora, L’altre sender

L’altre sender forma part de la col·lecció Ancores de la Terra en  la que l’artista, tot i pintar paisatges, no vol representar cap lloc concret. El que pretén es construir els seus paisatges, situant-se en una mena de terra de ningú, naufragar,  derivar,  perdre’s,    descompondré el paisatge des dels seus conceptes compositius bàsics i tornar a començar. I ens aquests paisatges situa la idea de l’home en el seu entorn, natural i humà. Un home al mig del camí, certament perdut, però caminant, experimentant la immensitat, la soledat, l’abandó i el buit.

 

 

 

 

 

 

 

Gonzálvez116Sobre l’obra La invasió del futur

Aquesta obra mostra caràcter, l’impacte de l’arquitectura que alerta sobre la perillosa desaparició del patrimoni urbanístic, realitzada amb recursos tècnics i estilístics sàviament combinats. Es un homenatge a les ciutats industrials que han integrat al paisatge urbà el record d’un passat fabril.

In : Cultura, Premis

Related Articles

Deixa un comentari