LLIURATS ELS PREMIS AGUSTÍ BARTRA I SOLER I PALET 2015

No Comment

El passat divendres 20 de novembre es van fer públics a la Biblioteca Central de Terrassa els noms del guanyadors del XII Premi Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de Poesia i del VI Concurs de Narracions Curtes Josep Soler i Palet, convocats per l’Ajuntament de Terrassa amb la col·laboració d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals i Ateneu terrassenc, respectivament.

A l’Agustí Bartra de poesia s’hi havien presentat 32 originals i al de narracions curtes Josep Soler i Palet hi havien concorregut 23 obres.

El guanyador del premi de poesia Agustí Bartra ha estat Josep Fàbrega (Súria, 1947), un poeta que, tot i haver entrat fa relativament poc en el món de la poesia, ja porta escrits una vintena llibres, gairebé tots reconeguts amb diferents premis, dels quals ha publicat una quinzena.

Josep Fàbrega Jordi Flores, regidor de Cultura, i Josep Fàbrega, guanyador del Premi Agustí Bartra

 

Sense bitllet de tornada, el llibre amb el que ha estat guardonat, és el seu treball més personal: “Aquest llibre és el meu llibre més sentit, el què sento més meu, on m’hi he buidat més, en el fons explica el mite del retorn als orígens. Jo parlo dels meus orígens en una casa de pagès a la Vall Seca de Súria”. Sobre la seva poesia ha afirmat que “és molt clàssica, escrita en versos decasíl·labs, gairebé sempre amb rimes assonants, amb els accents allà on toquen, molt treballada estructuralment”.

El primer premi de Narracions Curtes Josep Soler i Palet ha estat per “Llàgrimes” un relat d’Eloi Rocamora, del qual se n’ha llegit un fragment. El segon reconeixement ha estat per Francesca Caballero que ha presentat el seu treball “El lago”. El tercer classificat, escollit d’entre una desena de finalistes, ha estat per Sílvia González i la seva obra “Fill de la mare”.

Eloi Rocamora, guanyador del Premi Soler i Palet Eloi Rocamora, guanyador del Premi Soler i Palet

 

L’acte va comptar amb l’actuació musical dels cantants Marta Esteva i Pau Romero, acompanyats al piano per Joan Manau, de l’Escola Municipal de Música – Conservatori de Terrassa; i la lectura de fragments de les obres guanyadores a càrrec d’Anna Massallé.

Anna Massallé, Joan Manau, Marta Esteva i Pau Romero. Anna Massallé, Joan Manau, Marta Esteva i Pau Romero.
In : Cultura

Related Articles

Deixa un comentari