Lliurats els premis de la primera edició del concurs de Conte i Il·lustració Natàlia Sallès

No Comment

El passat dissabte 18 de maig, a la Biblioteca Central, va tenir lloc l’acte de lliurament els guardons del primer Premi de Conte i d’Il·lustració Natàlia Sallés, organitzat per l’Escola El Cim. 

El relat Famílies com cal, de Rosa Pons i Solà , i la il·lustració Jugant amb paraules, fent històries, és obra de Maria Pilar Camarero del Burgo, han estat escollits els primers premis per part del jurat.


Davant d’un auditori amb cent persones, Teresa Claret, directora de l’escola El Cim, va donar la benvinguda als assistents i va agrair a l’equip del Curs de Relats Natàlia Sallés (CRNS) l’organització dels premis. Josep Gòrriz va dissertar sobre el mite de ser “de lletres o de ciències”. Albert Beorlegui va fer una glossa molt emotiva de la figura de Natàlia Sallés. A continuació, la companyia Punt i Seguit Teatre va dramatitzar El fil vermell, un conte antològic de Natàlia Sallés que va guanyar el concurs de Sant Jordi de l’escola El Cim l’any 2009, les veus les van posar Àngels Vilaplana, Júlia Falguera i Enric Miró.

Tot seguit, Dèbora Sales va justificar que HP Inc. és el patrocinador perquè es tracta d’una empresa que comparteix els mateixos valors del Curs de Relats: honestedat, naturalitat i rigor. Emili Serra, representant d’HP Inc., va manifestar al seu torn la seva satisfacció per participar en un esdeveniment creatiu d’aquesta magnitud. El trio musical Odettes, format per Anna Garcia, Analia Ivaseta i Elisabet Jorba, va amenitzar l’acte amb tres cançons. Seguidament, Sílvia Samaniego, presidenta del jurat artístic, va fer una valoració de les il·lustracions presentades i va proclamar vencedora l’obra Jugant amb paraules, fent històries, de Maria Pilar Camarero, de Barcelona, absent per un problema familiar, si bé va deixar un missatge de veu agraint el premi, que consisteix en una HP Sprocket plus, una funda artesanal amb un fil vermell i un diploma acreditatiu, lliurats a la seva representant per Emili Serra (HP Inc.), Elisabet Sallés (germana de Natàlia Sallés) i Amadeu Aguado (regidor de Cultura i primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa).

El jurat del concurs de Conte i Il·lustració Natàlia Sallès, a la Biblioteca Central el passat dissabte 18 de maig.

A continuació, Magda Vidal va fet una valoració del jurat literari sobre els catorze contes presentats, ressaltant la necessitat que els autors revisin escrupolosament les obres abans de donar-les per acabades. Carme Carulla va llegir l’acta del jurat literari tot proclamant els contes vencedors: Dolça Mar, de Susanna Martínez, del Vendrell (2n premi) i Famílies com cal, de Rosa Pons, d’Igualada, que van recollir els seus premis: HP Sprocket i impressora HP DeskJet All-in-one, respectivament, a més de la funda i el diploma. Tot seguit, la companyia Punt i Seguit Teatre va procedir a la dramatització de les dues obres guanyadores: Famílies com cal, amb les veus de Francesc Falguera, Marta Bou, Enric Miró, Eloi Falguera i Anna Mallada, i Dolça mar, amb les veus d’Eloi Falguera, Francesc Falguera i Enric Miró. Finalment, Teresa Claret va tancar l’acte agraint als presents la seva assistència i convidant-los a un refrigeri.

Eloi Falguera

ACTA DEL JURAT LITERARI DEL 1r PREMI DE CONTE

NATÀLIA SALLÉS – 2019

El jurat del 1r premi de conte NATÀLIA SALLÉS, format per Carme Carulla, Eloi Falguera, Dèbora, Sales, Mercè Salvador i Magda Vidal, reunit a la biblioteca de l’escola el Cim, de Terrassa, el dijous 25 d’abril a les 7:30 de la tarda, després de valorar els 14 contes presentats i d’efectuar successives votacions, ha decidit seleccionar 5 contes per publicar-los il·lustrats en un llibre de relats que sortirà durant el mes de maig de 2020.

Els 5 contes finalistes són:

Famílies com cal (Igualada)

Il·lusionari (Manresa)

El llagut a la deriva (Sabadell)

Banys (Sant Boi de Llobregat)

Dolça Mar (El Vendrell)

A la votació final han arribat les dues obres guanyadores:

Famílies com cal

Dolça Mar

I la votació final s’ha resolt així:

Dolça Mar 2 vots

Famílies com cal 3 vots

Obertes les pliques, descobrim les guanyadores:

2n Premi de Conte NATÀLIA SALLÉS2019: Dolça mar, de Susanna Martínez Mendizábal, d’El Vendrell (Baix Penedès)

1r Premi de Conte NATÀLIA SALLÉS 2019: Famílies com cal, de Rosa Pons i Solà, d’Igualada (Anoia)

ACTA DEL JURAT ARTÍSTIC DEL 1r PREMI D’IL·LUSTRACIÓ

NATÀLIA SALLÉS – 2019

El jurat del 1r premi d’il·lustració NATÀLIA SALLÉS, format per Helena Morillas, Sílvia Samaniego i Jaume Vilaseca, reunit a Terrassa, el divendres10 de maig, ha valorat les 3 il·lustracions presentades, que són:

Banys (Sant Boi de Llobregat)

Paisatge (Barcelona)

Cavallera de nobles armes (Terrassa)

Després de la votació pertinent, ha decidit proclamar guanyadora la que portava per títol Paisatge, que en realitat es titula: Jugant amb paraules, fent històries, i és obra de Maria Pilar Camarero del Burgo, de Barcelona.

Deixa un comentari