Minyons de Terrassa cavalca de nou: 3d10 amb folre i manilles a Girona

No Comment
3d10 amb folre i manilles dels Minyons, a Girona (Foto: minyons de TRS) 3d10 amb folre i manilles dels Minyons, a Girona (Foto: minyons de TRS)

Què com es fa un castell de 10? Molt fàcil, ves-hi al carrer Teatre número 4 de Terrassa i t’ho diran. Bé, no tan fàcil, ni molt menys, però fer-los els fan. I a més, fins i tot te’l poden portar a casa.

Qui els hi havia de dir, a la gent de Girona, que la seva ciutat i la Plaça del Vi, famosa per altres motius, i que es troba ben llunyana de les terres del sud del Principat on es conreava més això d’aixecar-se les unes a sobre les altres volent tocar el cel amb la mà, hauria d’arribar a ser la tercera del país que compta amb la distinció de ser de ‘plaça de 10”.

Doncs sí. Mentre a Valls, amb motiu de les festes de Santa Úrsula, dues de les colles amb més història i més emblemàtiques del país, es disputaven el títol permanentment en joc de ser la primera a la Plaça del Blat i quasi que també segona i tercera del país, els Minyons de Terrassa, junt amb els Capgrossos de Mataró i els Marrecs de Salt, amfitrions, segellaven a la capital del Ter i l’Onyar una de les millors diades castelleres, al nivell de les més grans.

Festa a Girona, amb Miquel del Roig (esquenes). Foto : PV Festa a Girona, amb Miquel del Roig (esquenes). Foto : PV

Què es pot fer! Aquesta rara avis del món casteller continua fent història. I prou bé que ho van celebrar amb dinar de germanor castellera i superfestassa amb el gran Miquel del Roig.

In : Cultura

Related Articles

Deixa un comentari