Amics de les Arts i JJMM de Terrassa impulsa una escola de Literatura

No Comment

Es tracta d’una oferta  que ofereix cursos d’escriptura i seminaris de literatura impartits per escriptors i teòrics de la literatura.

A partir de gener de 2022 s’iniciaran el curs de Dramatúrgia i dos seminaris de poesia a càrrec del professor terrassenc Jaume Aulet i del poeta Toni Clapés.


Avui 30 de novembre s’ha presentat l’Escola de Literatura de Terrassa (ELT), una oferta cultural i formativa impulsada per una entitat centenària com és Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa, amb el suport de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa. L’escola neix per proposar-se com un punt clau del desenvolupament cultural al municipi i més enllà.

L’acte de presentació ha reunit la Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa, Rosa Boladeras, el coordinador de l’ELT, Jordi Fernández i els docents Jaume Aulet i Marcel Clement. Carol Priego ha intervingut com alumna del curs de poesia testimoniant la seva experiència i vivència actuals.

La regidora de Cultura, Rosa Boladeras, s’ha felicitat per la iniciativa i ha desitjat que, en un futur proper, “l’escola pugui apropar-se a altres districtes i sectors de la ciutat” fomentant la cultura i la igualtat d’oportunitats.

ELT_presentació Jordi Fernández, Jaume Aulet, Rosa Boladeras, Marcel Clement i Carol Priego, a la presentació de l’Escola de Literatura de Terrassa el 30 de novembre.

Cursos d’escriptura i seminaris de literatura

El coordinador de l’ELT, Jordi Fernàndez, s’ha referit a l’escriptora Mercè Company com a precedent de l’actual escola de literatura. Fernández ha explicat que els seminaris de literatura “serveixen tant per ampliar coneixements sobre una temática determinada, aprofundir en l’obra d’un escriptor o descobrir noves maneres de llegir els clàssics”.

El professor de Literatura Catalana Jaume Aulet encetarà durant el mes de febrer un nou seminari sota el títol ‘Qui té por de la poesia? Estratègies de lectura’. Aulet ha explicat, d’una manera molt didàctica, alguns exemples d’estratègies de lectura i de jocs literaris. En el seu seminari també s’hi analitzaran les adaptacions traduïdes de la poesia.

Durant el darrer trimestre de l’any 2021 s’han ofert dos cursos de 72 hores de durada: «Prosa – I: teoria i pràctica de la narrativa», a càrrec del terrassenc Toritaka Tokumei, i «Poesia: ésser, lectura i escriptura», a càrrec de Josep Lluís Badal, un escriptor vallesà resident a Terrassa. 

També s’han programat seminaris de lectura de format més breu, per exemple, per començar: «Ciencia Ficción, filosofía y cine: de Mary Shelley a Blade Runner 2049», a càrrec de Susana Funes, «El monstre de les mil cares: transformacions del que ens espanta», a càrrec de Toritaka Tokumei i Ángel del Río. Cada trimestre s’oferiran nous seminaris i actualment l’escola treballa per anunciar-ne de nous.

Curs de dramatúrgia al gener

Un altre dels cursos de l’ELT és el de dramatúrgia, i donarà inici el mes de gener. Aquest curs tracta sobre l’art d’escriure peces per a la representació teatral. Al capdavant hi trobem a Marcel Clement, que proposa “un format molt lúdic i divertit”. Segons el dramaturg “tots necessitem ser testimonis del temps que estem vivint i explicar-ho”.

L’Escola de Literatura de Terrassa prepara un projecte a partir de xerrades sobre literatura creativa (1 hora) i tallers d’escriptura (8 hores) per a adolescents, a càrrec de Ramon Bartrina, totes elles gratuïtes. En el cas de les xerrades, s’oferiran a centres d’ensenyament secundari (per a quart d’ESO o primer de Batxillerat) i, en els dels tallers, a diversos Esplais de la ciutat.

Les inscripcions als cursos i seminaris es poden fer a través del web
http://amicsdelesarts-jjmm.cat/literatura-i-debat/escola-literatura-terrassa/

 

Related Articles

Deixa un comentari