Montaldo, el fracàs de la Icaria Utòpica i el català de llegenda

No Comment

Montaldo_fundacion colladoEl proper dissabte, 29 de novembre (21:00h, Sala Maria Plans) dins la programació tenetera del Centre d’Arts Escèniques de Terrassa,  la Fundación Collado-Van Hoestenberghe ens acostarà Montaldo, una història creada, escrita, dirigida i interpretada per Ernesto Collado amb estructura de conte però amb un muntatge que fussiona el documental i el road-tale. Ens acompanyarà en un viatge real explicat en primera persona per un mestre de l’exageració.

Collado, sol a l’escenari, seguirà el rastre d’Ignasi Montaldo, un català mut i tímid que es comunicava a través de notes i dibuixos el qual va viatjar als EUA del segle XIX seguint un grup d’icarians per tal de fundar una comunitat de socialistes utòpics seguint les teories del pensador Étienne Cabet. Tot i el fracàs d’aquesta iniciativa, Montaldo va sobreviure i va crear llegenda. Enamorat del paisatge de Texas, va quedar-se als EUA i va convertir-se en el líder d’una tribu d’indis essent “rey de sus silencios y no esclavo de sus palabras”.

La Fundación Collado-Van Hoestenberghe va crear-se l’any 2007 per Barbara Van Hoestenberghe i Ernesto Collado com a laboratori de creació escènica independent i autogestionat per tal de practicar l’optimisme crític tot suggerint nous camins sense perdre de vista la realitat.

FITXA ARTÍSTICA

  • Direcció: Ernesto Collado
  • Ajudant de direcció i col·laboració en la dramatúrgia: Piero Steiner
  • Dibuixos: Dennis Tyfus
  • Espai escènic: Cube.b.z /Ernesto Collado
  • Elements escenogràfics i disseny de llums: Cube.b.z
  • Música: Ponny Bravo

Related Articles

Deixa un comentari