Montserrat Espallargas guanya el Premi Sembra de Lletres (Ateneu Torrellenc) amb el relat ‘Hermafodita’

No Comment
Montserrat Espallargas. Foto: Cedida

Amb l’obra Hermafodita, la terrassenca Montserrat Espallargas ha guanyat el Premi Sembra de Lletres de l’Ateneu Torrellenc (Torrelles de Llobregat), en el qual van participar uns 128 contes i 45 poemaris. L’Ateneu Torrellenc va fer públics els de la segona edició del premi literari el passat 12 de novembre. L’acte s’havia de celebrar en el marc de la Festa Major de Sant Martí, però es va haver de suspendre a causa de les restriccions imposades amb motiu de la pandèmia.

El poemari UTØYA, de Carla Marco Sellés, s’emportà el Premi de Poesia “L’Atiador”.

Amb aquest premi, Espallargas suma un reconeixement més de la seva producció literària, que comprèn novel·la i relats breus, publicades en solitari i en obres col·lectives. El 2017, l’autora va guanyar el Premi Ferran Canyameres de Novel·la, d’Òmnium Cultural Terrassa; amb l’obra El Clan de Sa Ràpita, editat per Pagès Editors. Destaquen també, el LII Premi Recvll Joaquim Ruyra, amb l’obra Vides de filferro, editada també per Pagès; i el Premi Joan Marquès Arbona, de la Vall de Sòller, amb l’obra Tot ho dono per perdut, editat per Documenta Balear. Aquests dos premis, en l’edició de 2016.

Montserrat Espallargas és llicenciada en Ciències de la Informació i ha treballat en diversos mitjans i departaments de comunicació, entre els quals els de la Conselleria de Cultura, Educació i Esports del Govern Balear, el Consell Insular de Mallorca, la Universitat Rovira i Virgili. En l’actualitat exerceix de docent d’adults en les matèries de català, castellà i habilitats comunicatives, tasca que compatibilitza amb l’exercici d’una consulta privada per a la lluita contra l’assetjament escolar i el mobbing laboral. Durant molts anys ha compaginat l’escriptura literària amb l’ensenyament de tècniques narratives. També ha treballat en l’elaboració de guions televisius per a TVE.

Related Articles

Deixa un comentari