Arriba aquest juliol el cicle ‘Jazz a la Fresca’ al pati de la Jazz Cava

No Comment

De divendres 8 al 29 de juliol, el cicle oferirà 7 concerts a l’escenari exterior de la Nova Jazz Cava.

‘Jazz a la Fresca’ porta una àmplia riquesa estilística de propostes estel·lars internacionals, presentacions de projecte i debuts.


La programació a l’aire lliure del Cicle d’Estiu al Pati ‘Jazz a la Fresca’ reunirà 7 propostes amb debuts internacionals que es combinen amb presentacions de nous projectes. 

L’estrena de divendres 8 de juliol corre a càrrec dels Old Cats Swing Band, un elenc d’experimentats i brillants intèrprets de jazz de tall clàssic, tres d’ells Josep Ma. Farràs, Pau Casares i Adrià Font amb la distinció del Premi Jazzterrasman.

oldcatswingband Old Cats Swing Band. Foto: Miquel Carol

Quico Pi de la Serra és un dels representants històrics de la Nova Cançó i posteriorment de la cançó d’autor i del blues. Acompanyat per l’harmònicista Joan Pau Cumellas, presenta un recull de cançons antològiques amb un to irònic, combatiu i reivindicatiu, acumulades al llarg de la seva extensa trajectòria.

Un altre dels noms imprescindibles del programa és el d’Edu Tancredi, exponent del jazz llatí actual. Format a Boston, el pianista i compositor uruguaià fusiona amb el Septeto Latin Jazz els ritmes llatins d’influències brasileres i afrocubanes amb harmonies modernes de jazz i espais reservats a la improvisació.

Al cicle tindrà lloc el debut a Terrassa de la cantant nord-americana Sharón Clark. Reconeguda a nivell internacional, dotada d’una veu poderosa i una tècnica extraordinària, Clark veu de la gran tradició del jazz vocal i s’acompanya per l’ocasió de Fredrik Carlsquist al saxo tenor i clarinet, Mattias Nilsson al piano, també en el seu debut a la ciutat, Ignasi González al contrabaix i Jo Krause a la bateria.

SharonClark@HenrikRambe Sharón Clark. Foto: Henrik Rambe

Bruce Barth, PremiJazzterrasman de 2014, retorna a un dels seus clubs predilectes en la que serà la 15ena visita a la ciutat. El músic californià oferirà un concert a quartet amb el seu compatriota Terell Stafford qui, amb un estilpersonal, innegable virtuosisme i una capacitat increïble per plasmar en el seu llenguatge la gran tradició musical afroamericana i donar-li un sentit contemporani, s’ha convertit en figura mundial del instrument.

“Ànima nua” és el nou projecte del vocalista terrassenc Marc Uroz, músic inquiet que ha mostrat a la Nova Jazz Cava la major part de les seves aventures musicals. En la present edició del “Jazz a la Fresca” ofereix una proposta delicada i intimista on la fusió entre el jazz i el flamenc guanya terreny.

També el carismàtic saxofonista Dani Nel·lo porta aquest estiu el seu nou Organ Trio, format per la potent sonoritat d’orgue, guitarra i bateria, i amb un recull de les composicions preferides i més representatives del seus diversos projectes amb “Los Saxofonistas Salvajes”, “Los Mambo Jambo”, “Sax-O-Rama” o “Noir”.

El punt i final del cicle el posaran els dos concerts organitzats per l’Associació Reactiva, coincidint amb els dos darrers dies del mes de juliol. Les entrades per als concerts es poden adquirir en aquest enllaç.

Jam Sessions tots els dijous

El Club de Jazz manté les Jam Sessions a l’escenari principal de la Nova Jazz Cava a partir de les 10 de la nit. La nova saba representada aquest mes per Aitana Yeste’s Quintet i d’Àlex Duato, veu i piano respectivament, s’alternaran amb músics de més llarga trajectòria com Pau Bombardó i Carles Pineda, capitans de la reunió Jam Quartet Especial, o la sessió que tancarà les jams d’aquesta temporada amb Adrià Font & Amics integrada per Josep Ma. Farràs, Joan Albert, Xavi Ortiz i Enric Carreras per rememorar el repertori dels mítics Quintet d’Egara i la figura del seu pianista i arranjador, Josep Puigbò.

Related Articles

Deixa un comentari