Descoberta la imatge oficial del 41 Festival Jazz Terrassa

No Comment

Obra de l’artista local Carme Aliaga, avui s’ha descobert la imatge del cartell que presidirà, del 9 al 27 de març, l’edició 41a del Festival Jazz Terrassa.

El cartell vol ser un homenatge a les dones artistes i a les pioneres del jazz.


Miquel Gordillo

L’edició d’enguany del Festival Jazz Terrassa, que se celebrarà del 9 al 27 de març, ja compta amb el cartell que presidirà el festival durant aquests dies. Es tracta d’una obra de l’artista local Carme Aliaga, el qual s’ha presentat avui a l’Espai G d’Art del carrer de La Palla.

“Aquest cartell és un homenatge a les dones del jazz”, ha expressat l’artista Carme Aliaga; “la imatge és d’una noia anònima, que representa artistes pioneres com Billie Holiday o Ella Fitzgerald, i que capta la música en viu”. El cartell, que està realitzat la tècnica mixta de collage i décollage, “contraposa la imatge retro i desgastada amb un fons colorista més actual”, segons Aliaga. L’autora s’ha referit a l’expressivitat de la cantant, que “traspua vitalitat i optimisme enfront a l’època actual de boques tapades”. El grafisme del cartell és de Santi Jordà, de Nexe Disseny Gràfic i Comunicació.

cartell_41_festivall_jazz Susanna Carmona, Santi Jordà, i Carme Aliaga, autora de la imatge del Cartell. Foto MG

Pel que fa a l’edició d’enguany, Susanna Carmona, coordinadora del Festival Jazz Terrassa, ha explicat que s’ha plantejat un format com abans de la pandèmia, a diferents escenaris de la ciutat i la comarca (Matadepera, Viladecavalls i Vacarisses), amb concerts matinals a l’aire lliure. Això sí, tampoc aquest any hi haurà el Picnic Jazz al parc de Vallparadís, a causa de les mesures sanitàries. 

El 41 Festival Jazz Terrassa se celebrarà del 9 al 27 de març a diferents escenaris de la ciutat i la comarca. L’edició torna al seu període habitual al mes de març i recupera els concerts matinals a la via pública, així com projeccions cinematogràfiques, exposicions, la ruta gastronòmica “Menjazz” o el programa pedagògic “Visquem el Jazz”, entre d’altres activitats complementàries. Carmona ha avançat que el 23 de febrer es farà una presentació formal de la programació de la 41 edició, juntament amb tots els elements editats.

Segueix activa la venda d’entrades d’alguns concerts anunciats com els debuts al FJT de Christian McBride & Inside Straight, Emmet Cohen Trio, Immanuel Wilkins i Iván “Melón “ Lewis & The Cuban Swing Express. També la clàssica “Nit de Blues” amb Keith Dunn & John Primer i la presentació de “Ragtime Stories” de la  Barcelona Art Orquestra.  

Carme Aliaga, terrassenca de naixement i llicenciada en Belles Arts, en l’especialitat de pintura per la Universitat de Barcelona, és una artista molt vinculada a la ciutat i a la galeria Espai G d’Art on participa activament de diverses exposicions. Les seves creacions són fruit de la reflexió sobre la transitorietat de la memòria i l’estímul dels records. Les seves són il·lustracions sensibles que sovint ens evoquen les pintures murals pompeianes.

 

Related Articles

Deixa un comentari