«Sabor de rumba. Identitat social i cultural del gitanos catalans», xerrada de David Iglésias a Amics de les Arts

No Comment

SaborEl dimecres 22 d’octubre, a les 19:30h, l’antropòleg David Iglésias donarà una xerrada a Amics de les Arts i Joventuts Musicals (carrer Sant Pere, 46, primera planta) titolada «Sabor de rumba, Identitat social i cultural del gitanos catalans».

David Iglésias és un dels tres autors d’un llibre —que porta el mateix títol que la conferència— on més de donar la clau de les aportacions específiques de la rumba al context de la música europea es reflexiona, des d’un punt de vista camp antropològic, sobre la construcció molt recent de la identitat d’un grup humà molt concret, els gitanos dels Països Catalans a l’àmbit urbà de la postguerra, al voltant d’una música i un ball diferenciats d’altres que són propis de les comunitats gitanes de diferents contrades espanyoles i europees, una identitat que els  cohesiona fent-los singulars respecte dels catalans no gitanos i els gitanos no catalans.

Aquesta diferenciació i singularitat, però, —segons l’opinió d’Iglésias — han fet possible a aquesta comunitat fer acceptable el trànsit a la urbanització i a unes formes de vida pròpies de la liquiditat cap a les que s’orienta la societat occidental.

David IglésiasLa xerrada es  complementarà amb una breu audició d’algunes rumbes molt significatives i els assistents tindran la possibilitat d’adquirir exemplars del llibre Sabor de rumba. Identitat social i cultural del gitanos catalans (Pagès Editors, 1995).

In : Música

Deixa un comentari