Neix el col·lectiu CatalàATerrassa per front al retrocés de l’ús social de la llengua

No Comment

Aquest mes d’abril s’ha presentat el col·lectiu CatalàATerrassa, format per persones a títol individual, però amb el suport d’entitats locals com Plataforma per la Llengua, Consell de la República, ANC-TxI, Mantinc el Català i Veu Pròpia entre altres, amb les quals col·laboren i es donen suport.

Neix en un context de «retrocés en l´ús social del català», afirma en un comunicat enviat als mitjans de comunicació, i amb la intenció de «fer-hi front d’acord amb les nostres possibilitats».

Consideren que «a la base de qualsevol canvi hi ha la consciència lingüística» i, per tant, es disposen a ajudar a millorar intervenint amb les següents accions:

1- Fent difusió dels drets lingüístics, ja que el primer pas per exercir-los és conèixer-los.

2- Ajudar a superar actituds adquirides que porten a cedir.

3- Emplaçar els representants locals a complir i fer complir les lleis que protegeixen el català. I animant a actuar a tots els qui de les seves posicions estant poden fer-hi molt més.

4- Denunciant vulneracions de drets lingüístics.

CatalàATerrassa crida a la col·laboració per assolir aquests objectius i participar en les propostes altres persones, organitzacions i entitats.

Podeu seguir CatalaATerrassa a Twitter, Facebook i Instagram, així com contactar a través del correu: catalaterrassa@gmail.com

Related Articles

Deixa un comentari