Neix la Mostra de teatre de Sant Quirze del Vallès

No Comment

En aquesta primera edició hi participa un grup de la ciutat i uns quants del Vallès.


La casa de Bernarda Alba de Teiatroia't La casa de Bernarda Alba. Grup Teiatroia’t de Montcada i Reixac

El teatre amateur vallesà, malgrat els temps que vivim, està d’enhorabona perquè aquesta tardor aixecarà el teló una nova mostra de teatre a Sant Quirze del Vallès. Cal aplaudir, doncs, aquesta iniciativa valenta que portarà, entre els mesos d’octubre de 2020 i abril de 2021, sis espectacles del millor teatre amateur català a la Sala Josep Brossa, del Teatre La Patronal.

Un dels organitzadors, Felipe López Miras, ens explica que la Mostra neix de les ganes de dur a Sant Quirze una programació estable de qualitat: “Es tracta de portar al poble el bo i millor del teatre amateur que es mou pel país. També volem obrir i donar a conèixer Sant Quirze i integrar-lo dins del circuit teatral”. I és que el municipi té una gran activitat teatral: a més dels tres grups locals (Som qui som, Més o menys Teatre i Onze al Teatre), compta amb dues entitats docents (Espai d’arts escèniques i Teatre Galliners), que entre ambdues sumen uns 200 alumnes.

És a partir d’aquesta vitalitat teatral que el grup Onze al Teatre (gràcies, sobretot, a l’empenta d’Antoni Giner i el mateix Felipe López) i l’Espai d’arts escèniques de Sant Quirze (de la mà de Narcís Noguera) decideixen crear, amb el suport de l’Ajuntament, aquesta nova mostra teatral, que pretén ser anual.

Les dades

Felipe López Felipe López, un dels organitzadors de la Mostra, d’Onze al Teatre

Per atraure aquest teatre de qualitat, els organitzadors van pensar amb una bona compensació econòmica per als grups participants (cadascun rebrà 600 euros per l’actuació) i, la veritat, és que la mesura ha donat bons resultats: han rebut 46 propostes de 43 companyies diferents, algunes de poblacions tan allunyades com Figueres, Fraga o Maó. Unes xifres que, fins i tot, estan per damunt de la mitjana de propostes que reben la majoria de mostres i concursos d’arreu de Catalunya. Han pogut triar i remenar, doncs. Una altra dada interessant és que el 30% de les propostes han estat de grups del Vallès, per un 18% que ho han estat de grups de Barcelona. Una dada que demostra, novament, la força del teatre a les nostres comarques. I més si tenim en compte que més de la meitat dels grups finalment seleccionats són vallesans. Pel que fa a la nostra ciutat, són 5 els grups terrassencs que s’hi han presentat i un d’ells ha estat escollit: el Grup de Teatre d’Amics de les Arts.

Quines obres es podran veure?

Les 6 obres seleccionades es podran veure els diumenges, un de cada mes, a les 18.30h de la tarda al Teatre La Patronal. La programació inclou des de comèdies (com ara l’obra Mamaaa!, que representarà el grup de Banyoles Teiatròlics), fins a textos clàssics (com La casa de Bernarda Alba, de Federico García Lorca, de la mà del grup Teatroia’t de Montcada i Reixac), drames rurals (com Les arrels, d’Arnold Wesker, que portarà el Grup de teatre d’Amics de les Arts, de Terrassa) o, fins i tot, un espectacle de relats eròtics, per a públic adult: Sense llençols, de la companyia Entrellaçats de Reus. Espectacles, doncs, d’estils diversos i per a tots els gustos.

Els preus de les localitats seran populars: 8 euros l’entrada anticipada (al portal d’internet entràpolis) o bé 10 euros a taquilla el mateix dia de la representació. Es contempla la possibilitat d’un abonament per a les 6 obres, a 30 euros.

Mesures sanitàries

Es prendran les següents mesures sanitàries: reducció de l’aforament al 50%, amb una butaca de separació entre espectadors, siguin o no de la mateixa família; obligació de dur la màscara durant tota la sessió; entrada i sortida esglaonades; disposició de gel hidroalcohòlic, i qualsevol altra recomanació sanitària.

Desitgem molts encerts i, com se sol dir, molta merda a la nova Mostra de Sant Quirze, en aquesta tan necessària represa teatral. Així mateix, animem els lectors a gaudir de les representacions que, de ben segur, seran d’una gran qualitat.

Si voleu saber-ne més d’aquesta nova mostra teatral, podeu entrar a la plana d’internet de l’Espai d’arts escèniques de Sant Quirze del Vallès o, si ho preferiu, podeu assistir a la presentació que es durà a terme el proper 19 de setembre, a les 19h, al mateix teatre La Patronal. És un acte gratuït, però cal reserva prèvia, mitjançant el portal entràpolis.

Calendari

  • 25 d’octubre. Sense llençols, espectacle eròtic de la Companyia Entrellaçats de Reus.
  • 22 de novembre. L’Adefesi, de Rafael Alberti, pel grup Kòmix de La Garriga.
  • 24 de gener 2021. Mamaaa!, de Jordi Sànchez i Pep Anton Gómez, per  Teatròlics de Banyoles.
  • 21 de febrer. Les arrels, d’Arnold Wesker, pel Grup d’Amics de les Arts de Terrassa.
  • 21 de març. Angoixa (a partir del text Llum de gas), pel grup Tàndem, de Santa Perpètua de Mogoda.
  • 18 d’abril. La casa de Bernarda Alba, de García Lorca, pel grup Teiatroia’t de Montcada i Reixac.

 

Eloi Falguera
Autor i director

Related Articles

Deixa un comentari

Cicle de debats ‘El futur que volem/2’. Del 22 d’octubre al 26 de novembre