Nit de Sant Joan: Consells, normes de seguretat, punts venda pirotècnia i fogueres

No Comment
Foguera de l'any passat Foto LaXemeneia Foguera de l’any passat al Pla de la Font de  l’Apotecari, organitzada per la Xemeneia. Foto LaXemeneia

A la ciutat hi ha 27 punts de venda de pirotècnia autoritzats

L’Ajuntament de Terrassa està informant aquests dies a la ciutadania de les recomanacions i normes per gaudir de la revetlla de Sant Joan amb la màxima seguretat possible. La pàgina principal del web municipal www.terrassa.cat inclou un destacat dedicat a la nit de Sant Joan, que remet als consells d’autoprotecció sobre pirotècnia i incendis forestals i al ban de l’alcalde relatiu a la diada de Sant Joan i a la prevenció d’incendis forestals. Trobareu tota aquesta informació a www.terrassa.cat/revetlles-de-sant-joan. El Consistori fa també difusió dels consells de seguretat a través de les xarxes socials de l’Ajuntament i del compte de Twitter del servei municipal de Protecció Civil @trsemergencies.

A l’hora de comprar petards, cal tenir en compte les categories en les quals es classifiquen en funció de l’edat de la persona usuària i la potència de l’explosiu, i cal respectar les normes d’utilització que especifiqui cada tipus de pirotècnia. Es recomana no guardar cap article pirotècnic a les butxaques, no tirar coets agafant-los amb la mà, no fer focs d’artifici a menys de 500 metres del bosc ni en zones amb risc d’incendi i no ficar petards dins d’ampolles o maons, ni llençar petards a ningú.

També s’aconsella a la ciutadania no tirar petards dins de casa, recollir la roba estesa i tancar portes i finestres per evitar el risc d’incendi.botomalarrassa

27 punts de venda de pirotècnia

Aquest any, l’Ajuntament de Terrassa ha autoritzat un total de 27 punts de venda de petards, els mateixos que l’any passat. D’aquests 27, 10 són establiments i comerços amb permís per vendre productes pirotècnics i els 17 restants són instal·lacions temporals ubicades a la via pública amb motiu de la revetlla de Sant Joan. Les casetes tancaran el 23 de juny.

Els punts de venda a la via pública es troben a les següents ubicacions:

-Av. Glòries Catalanes amb Pl. Pablo Neruda

-Zona verda entre c/ Icària i c/ Sicília

-Ctra. Castellar amb c/ Balaguer

-Rambla d’Egara, a l’alçada del no1

-Rambla Francesc Macià amb Av. Vallès

-Av. Vallès amb c/ França

-Passeig 22 de juliol amb c/ Mont Perdut

-Plaça de les Magnòlies amb Ronda de Ponent

-Avda. del Vallès amb c/ Extremadura

-Plaça de Joan Santamaria

-Avda. de Béjar amb Parc de les Nacions Unides

-c/ Sabadell davant Pl. de la Sardana

-Passeig de 22 de juliol amb c/ Puig i Cadafalch

-Passeig de 22 de juliol, a l’alçada del no358

-Pl. de Terrassa Industrial

-Pl. de la Tecnologia

-Av. de Can Jofresa amb c/ Badalona

Els establiments autoritzats per a vendre articles pirotècnics durant tot l’any s’ubiquen a:

-c/ Doctor Aymerich i Gilabertó, 18

-c/ Watt, 150

-c/ Doctor Cistaré, 10

-c/ Mare de Déu dels Socors, 5

-c/ Alexandre Galí, 77

-c/ Doctor Calsina, 266

-c/ Mira-sol, 16

-Ctra. de Montcada, 202

-Ctra. de Montcada, 378

-c/ Pompeu Fabra, 78

Fogueres

Com cada any, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha dictat un ban recordant les normes que regulen l’encesa de fogueres i l’ús de pirotècnia. Per a garantir la seguretat de les persones i els béns públics durant la festivitat de Sant Joan, està prohibit encendre fogueres als carrers empedrats o asfaltats, excepte que es disposi d’un permís especial i es col·loqui sobre el paviment una capa de sorra que el protegeixi amb un gruix mínim de 10 cm. Tampoc es podran encendre fogueres a sota de línies aèries de serveis, com ara cables de telèfon o electricitat, a menys de 15 m de façanes, vehicles aparcats, instal·lacions elèctriques o mobiliari urbà, ni tampoc a dins d’un bosc o a menys de 500 m de distància d’una massa forestal contínua o terreny de risc.

Per fer una foguera caldrà comptar amb el permís del propietari del terreny on es vulguin cremar i s’haurà de comunicar a l’Ajuntament per tal que doni el corresponent permís. El ban de l’alcalde estableix que a cada foguera hi ha d’haver un responsable que vetlli pel compliment de les normes de seguretat, que disposi d’aigua o extintors i que mantingui les mesures de prevenció fins a una hora després de l’extinció del foc. En cap cas les fogueres poden destorbar el pas de vehicles d’emergència. Pel que fa a l’encesa de les fogueres, l’horari establert és entre les 22h i les 2h de la matinada, i les persones que l’hagin fet seran les responsables de recollir les restes i deixar el lloc en perfecte estat.

La Policia Municipal ha establert un dispositiu de control de fogueres coordinat amb el servei de Gestió d’Espai Públic, que es posarà en marxa demà i se centrarà a localitzar fogueres per a retirar-les o reduir el volum de materials abocats si es considera que són perilloses per la seva mida i/o ubicació (prop d’edificis, zones arbrades, infraestructures elèctriques, etc.). Es recorda a la ciutadania que no es podrà acumular el material a cremar fins les 20h del 23 de juny.

A l’hora de fer la foguera, es recomana utilitzar bàsicament materials que deixin brasa, com és la fusta, no llençar llaunes, bidons i esprais, perquè poden explotar, no cremar pneumàtics ni plàstics, perquè són contaminants, i no fer servir líquids inflamables per a l’encesa.

A dia d’avui, el servei de Via Pública ha atorgat quatre autoritzacions per fogueres: 

-carrer de la Castellassa,

-plaça del Rector Homs,

-plaça de l’Apotecari

-avinguda de Béjar.

Pel que fa a revetlles, el servei municipal de Via Pública ha rebut fins avui 17 sol·licituds per celebrar la revetlla de Sant Joan a la via pública, sota l’organització d’associacions de veïns, entitats culturals i/o comunitats de propietaris, a les següents ubicacions:

-c/ Churruca, entre c/ Dulcinea i c/ Albacete

-c/ Sant Honorat, entre c/ Mossèn Àngel Rodamilans i c/ Sant Cosme

-plaça Segle XX

-c/ Ferroviaris

-av. Can Boada del Pi

-c/ Granada amb c/ Jerez

-c/ Joaquim de Paz

-c/ Mare de Déu de l’Esperança

-c/ Comte Borrell

-c/ Millars

-placeta de Sant Eloi

-pl. Ibèria

-av. Parlament

-c/ Montperdut

-passeig del Vapor Gran

-c/ Sant Josep

-c/ Provença

Related Articles

Deixa un comentari