Nova edició del Mandarina Market, el mercat tèxtil de proximitat

No Comment

El Mandarina Market, iniciativa promoguda per diferents dissenyadors tèxtils de la ciutat, arriba el proper dissabte 10 a la seva tercera edició amb un nou mercadet que es celebrarà de les 11h del matí fins a les 20h del vespre al Bau House Bar de la Casa Baumann.

Sorgit amb la idea de donar a conèixer, sense intermediaris i de manera autogestionada, les peces de roba que diferents dissenyadores i dissenyadors de Terrassa han elaborat, el Mandarina recull el treball de marques i productors locals com ara Inhala Exhala, Homoastral, Munna, Sorongo, Sotimipanda, i Yellow Studio. Aquesta nova edició inclourà com a novetat Enoga, les joies dissenyades per la terrassenca Eva Noguera, a més de les bosses Biotabags i altres complements que algunes de les vendes posaran a la venda.

El mercat també comptarà amb l’actuació musical del grup musical «Black Coffee» (a les 12:30h) i amb diferents tallers DIY a càrrec de l’artista tèxtil Irene Pérez (11h) i la dissenyadora Almudena Díaz (17h), de la marca Yellow Studio. A partir de les 18h serà DJ Capitana qui posarà música a la recta final de l’esdeveniment.

Els productors i productores que promouen i participen en el Mandarina Market expliquen que aquesta iniciativa, inspirada en el moviment Slow Fashion, persegueix l’objectiu de donar a conèixer la producció tèxtil que es fa actualment a la ciutat, posant en valor diversos factors com ara el baix cost mediambiental que té la roba de proximitat que no necessita transport o el fet de poder conèixer personalment les persones involucrades en la producció de la roba. A més, algunes de les peces de roba que es posaran a la venda dissabte estan elaborades amb cotó orgànic i tintures a l’aigua o naturals. Tot plegat, es tracta de donar a conèixer alternatives a un consum tèxtil majoritari que molt sovint es basa en paràmetres consumistes i explotadors.

 

18983360_10211745006113376_1249562150_n

Related Articles

Deixa un comentari