La nova Junta del Centre d’Estudis Històrics de Terrassa (CEHT) aposta per les activitats educatives i la recerca de nous socis

No Comment

El passat dijous 17 de maig de 2018 va tenir lloc l’assemblea de socis del Centre d’Estudis Històrics de Terrassa (CEHT), associació que aglutina els historiadors de Terrassa principalment i de la comarca.

En aquesta assemblea es van aprovar els càrrecs de la nova Junta Directiva de l’entitat pels propers quatre anys, amb Manel Márquez que repeteix com a president. 

Junta 2018-2022

 

President:  Manel Márquez

Vicepresident: Marcel Taló

Tresorera: Beda Martínez

Secretaria: Teresa Rodríguez

Finances i expansió: Ana Belen Mesa

Revista TERME: Joan Soler

 

Vocal Divulgació històrica: Bernat Pizà

Vocal Comunicació: Enric Escofet

Vocal Cicle Conferències: Jan Brugueras

Vocal d’Investigació: Josep Lluís Lacueva

Vocal: Anna Vila

Vocal: Marc Ferrer Murillo

Entre els objectius principals que la nova Junta té, està el garantir el futur del centre els propers anys amb l’increment del nombre de socis, que juntament amb la investigació històrica seran els objectius centrals. Sense oblidar la vocació educativa i divulgativa que té l’entitat.

Amb aquesta idea la Junta crearà un pla estratègic per buscar nous socis, entre els quals hi ha les institucions públiques o privades, incrementant la seva presència a les xarxes socials per arribar a un públic més ampli amb la celebració d’activitats que atreguin al conjunt de la ciutadania i sense descuidar el públic més especialitzat i altres sectors més aficionats a la història de la nostra ciutat que tenen les activitats i seminaris del CEHT.  

Per una altra part, cal remarcar com a punt central de la recerca pels propers quatre anys la Història de Dones, per donar visibilitat a les activitats i el paper que han jugat les dones de Terrassa en la història de la ciutat del passat segle.

Entre l’oferta d’activitats educatives que ofereix el CEHT es troben ara mateix:

Tallers d’Història de Terrassa

  • Aquests tallers tenen com a objectiu conèixer el passat i la història de la ciutat, fomentar un vincle ciutadà amb la ciutat i el seu passat i conèixer i interpretar documentació històrica, contextualitzar, explicar i treballar la història amb els documents locals de l’Arxiu Històric de Terrassa.
  • La sessió combina una visita guiada a l’Arxiu Històric Comarcal de Terrassa amb un taller en el qual ens endinsem dins un període o temàtica concreta de la història de Terrassa, mitjançant l’anàlisi de documents originals conservats a l’Arxiu.

Recerca i divulgació de la història de Terrassa per a infants i joves

  • Amb l’objectiu d’apropar la història a les aules dels alumnes de primària, ESO i Batxillerat, l’activitat consisteix en col·laborar, donar suport i orientació als Treballs de Recerca (TDR) de batxillerat en l’àmbit de les ciències socials a Terrassa.

Dintre del pla estratègic es vol ampliar l’oferta amb una activitat que inclogui un públic més ampli, que s’iniciaria el 2019.

Un dels plats forts de l’any 2018 serà la presentació del nou llibre d’Història de Terrassa que sortirà a la venda a l’octubre. Tot i les novetats, el CEHT vol continuar donant valor a un dels seus productes estrella: la revista d’història local Terme, l’espai ineludible per a la discussió historiogràfica i la divulgació científica de la història de Terrassa i la comarca.

La Memòria del 2017 es podrà consultar a la web del CEHT: http://cehterrassa.org

Logotip Centre Estudis Històrics de Terrassa (CEHT)

Related Articles

Deixa un comentari