[Novetat Editorial] ‘A frec del seu nom. Vida, obra lluita de Xavier Romeu’ dels autors Maria Conca i Josep Guia

No Comment

Edicions El Jonc presenta l’anàlisi biogràfica de l’escriptor, professor i polític independentista i marxista català Xavier Romeu que els autors Maria Conca i Josep Guia han elaborat.

Si un tret distintiu sobresurt en Xavier Romeu (1941-1983) és la seva personalitat polifacètica: jove aventurer i honest; lingüista acurat, treballador i poliglota; autor i traductor d’obres dramàtiques; professor de dicció i d’història del teatre; escriptor de relats breus, novel·les i articles d’assaig periodístic; i, al mateix temps, lluitador per la independència, la unitat nacional i el socialisme.

Calia, doncs, deixar constància de la vida, l’obra i la lluita d’aquest intel·lectual català compromès, escriptor de la generació dels 70 del segle xx, una figura que emergeix en un context històric força convuls: el de la recuperació dels Països Catalans al si de la lluita antifranquista i el de l’anomenada «transició cap a la democràcia». I calia fer-ho des d’una anàlisi rigorosa i a frec de la seva amistat.

Maria Conca edicions el Jonc

Maria Conca (Beneixama, 1948), doctora en Filologia Catalana (1994) i professora honorària de la Universitat de València, ha publicat llibres i articles de la seva especialitat, en educació, sociolingüística, paremiologia i anàlisi del discurs, entre els quals diversos treballs sobre l’estil literari d’autors contemporanis.

Conjuntament amb Josep Guia, ha publicat els llibres Els primers reculls de proverbis catalans (1996), l’edició corregida i augmentada d’El Tractat d’Almisrà (2008) i La Fraseologia. Principis, mètode i aplicacions (2014), així com nombrosos treballs, alguns dels quals dedicats a l’estudi i la denúncia de la repressió franquista. Tots dos varen compartir militància política, al si del PSAN, amb Xavier Romeu. Actualment, preparen l’edició crítica del Llibre de paraules e dits de savis e filòsofs (segle XIII).

 

Josep Guia Edicions el JoncJosep Guia (València, 1947), doctor en Matemàtiques (1974) i en Filologia (2008), amb una llarga trajectòria docent i investigadora a la Universitat de València, ha publicat llibres i articles de recerca matemàtica, d’assaig sobre la qüestió nacional i d’estudis filològics sobre les grans obres de la literatura catalana del segle XV.

Conjuntament amb Maria Conca, ha publicat els llibres Els primers reculls de proverbis catalans (1996), l’edició corregida i augmentada d’El Tractat d’Almisrà (2008) i La Fraseologia. Principis, mètode i aplicacions (2014), així com nombrosos treballs, alguns dels quals dedicats a l’estudi i la denúncia de la repressió franquista. Tots dos varen compartir militància política, al si del PSAN, amb Xavier Romeu. Actualment, preparen l’edició crítica del Llibre de paraules e dits de savis e filòsofs (segle XIII).

Fitxa:

A frec del seu nom. Vida, obra i lluita de Xavier Romeu

Maria Conca, Josep Guia

Col·lecció: Muixeranga, 15

Editorial: Edicions el Jonc

Idioma: Català

ISBN: 978-84-938705-9-1

Any d’edició: març de 2018

 

Related Articles

Deixa un comentari