Pas endavant de Minyons aquest cap de setmana, tot mirant a Sant Fèlix, el 30 d’agost

No Comment

Pep Valenzuela

Tot anunciant que apadrinaran i/o amadrinaran la colla Castellers de Sydney (Sydney Human Towers, en la llengua de l’Imperi) i carregant bateries per donar-ho tot a la gran diada de Sant Fèlix, el pròxim 30 d’agost a Vilafranca, Minyons de Terrassa han demostrat aquest cap de setmana (a Palau-Solità i Plegamans, el dissabte, i a Sitges, el diumenge) que la suposada manca de forma o, fins i tot, situació de crisi de la qual es venia parlant en aquestes setmanes de trànsit estiuenc i de pas de la primera a la segona part de la temporada, no tenen fonament o que, en tot cas, haurien estat superades.

Minyons fa plaça de 9 la plaça de la Vila de Palau-Solità i Plegamans. Foto: Minyons

N’han descarregat dos 3d9, el primer 4d9 de la temporada malva, un 3d8 amb pilar i 2 pilars de 6. Construccions que apunten objectius superiors per Sant Fèlix, com s’ha pogut veure durant els assajos d’aquesta mateixa setmana, on s’han fet proves amb molt d’èxit del que podria ser un 2d8 net, un 9d8, el ja assolit 2d9 amb folre i manilles i el pilar de 7. Fins i tot les proves del 3d9 amb pilar produeixen bones sensacions. Certament, no es tracta dels «pepinus» que més agraden a la colla, aquells com el 3d10 i el 4d10, on n’hi ha més pinya i més es gaudeix del clàssic «com més serem més riurem». Però bé, tampoc per això es deixa de riure, de lluitar i gaudir de la feina feta.

Els ànims, sens dubte, estan molt alts després del viatge a Còrsega, durant la primera setmana d’agost. Un viatge internacional que sembla haver molestat molt a algun dirigent d’aquest partit segons el qual, al seu petit món, no n’hi hauria diversitat ni diferències, ni tan sols de matís (per tant, ni catalanes ni corses, pitjor si són independentistes), car tot seria «español» i només «español». Una experiència esperonadora i engrescadora. Perquè pobles amb menys població i, al temps, amb més dificultats, en contextos fins i tot més uniformitzadors, malden per sobreviure i van endavant i construeixen un futur propi.

Festa Major Palau-Solità i Plegamans – 25/8/2018 (Minyons de Terrassa) Pd4 caminat, 2 pd4, 2d8f, 3d9f, 4d8, pd6, 2 pd4

Festa Major de Sitges – 26/8/2018 (Minyons de Terrassa) 3d8p, 4d9f, 3d9f, pd6, 2 pd4

El primer 4d9 de Minyons aquesta temporada, a Sitges. Foto: Minyons

Related Articles

Deixa un comentari