Passejades de teatre per Sant Pere Pescador

No Comment

Dilluns 16 d’agost teniu la darrera oportunitat d’assistir a aquest original festival de microteatre.


Els suïcides. La Passejanta Els suïcides, del col·lectiu La Passejanta. (Foto Eloi Falguera)

Eloi Falguera

Terrassencs i vallesans amants del teatre que estiuegeu per l’Alt Empordà: no us perdeu el festival Passejades de microteatre. El proper dilluns 16 d’agost es farà la darrera sessió de quatre obres.

Què és el festival Passejades?

El festival Passejades, dedicat al microteatre, es du a terme a Sant Pere Pescador els dilluns de juliol i agost. Aquest any 2021 el festival ha arribat a la seva vuitena edició.

Susanna Bosch, presidenta de l’associació que l’organitza, ens explica la seva evolució: “Vam començar l’estiu del 2014 només amb grups i gent de Sant Pere que feien 4 petites peces teatrals de temes relacionats amb el poble. Es representaven en diversos espais, com ara l’ajuntament. Mentre els espectadors es desplaçaven d’un espai a un altre, un personatge que els feia de guia anava explicant històries del poble. Les mateixes 4 peces teatrals es repetien cada dilluns”.

Aquest va ser el format de les primeres quatre edicions, però a partir de la cinquena, el festival ha fet un salt i ha començat a contractar grups i companyies d’arreu: de Barcelona, Lleida, el País Basc, Madrid o fins i tot de França. Els espais de representació també s’han multiplicat. Ara, els espectadors, durant l’hora que dura cada sessió de 4 obres, també segueixen un circuit que els du per diferents espais singulars del poble. El gran canvi és que la programació és diferent cada dilluns. L’objectiu, segons la Susanna, és clar: anar pujant el nivell del Passejades i que resulti atractiu no només per als santperencs.

La sessió del passat 9 d’agost

Vam poder assistir, el passat dilluns 9 d’agost, a la penúltima sessió d’enguany i us assegurem que ni la programació ni els espais van defraudar. En una hora de recorregut per Sant Pere vam passar per diferents indrets singulars que feien d’escenari: una passarel·la flotant damunt del riu, el pati d’una escola, el Casal o la terrassa d’un particular.

Com a cada sessió, els programadors ens van oferir 4 textos de qualitat. L’humor és la tònica predominant del festival, però amb la seva dosi de reflexió i de crítica social, també.

Vam poder veure l’estrena d’una peça premiada: Els suïcides, d’Eva Moreno, guanyadora del Premi Paraules a Escena de Gavà, el 2019. Representada pel Col·lectiu local La Passejanta, ens posa davant d’una insòlita situació: tres personatges, que no es coneixen, coincideixen dalt d’un terrat amb el propòsit de llançar-se daltabaix. Mentre discuteixen sobre qui ho farà primer, anem descobrint, amb humor, les seves històries i els motius que els han empès a aquesta situació. De veritat voldran llançar-se? Cal destacar la bona interpretació dels tres actors: Txema Alabert, Susanna Bosch i Gil Campayo. Unes actuacions creïbles i sense les estridències a què podien caure degut a la temàtica.

Jo no ronco, respiro fort ‘Jo no ronco, respiro fort’. (Foto Eloi Falguera)

També es va veure una proposta de microteatre musical, marca vallesana en aquest cas, de la mà dels nostres coneguts d’Ullastrell We Color Music. La Mar Puig i en Mateu Peramiquel van oferir una de les seves Històries de l’avi Josep: “Perdre el temps”, sobre les presses a què ens veiem abocats tots plegats avui dia. Com sempre, impecables i divertidíssims. La seva proposta va rebre valoracions molt positives del públic.

En una passarel·la damunt del riu, la proposta còmica de teatre sènior Jo no ronco, respiro fort, a càrrec d’una actriu i un actor amb una impressionant trajectòria: Núria Peix i Enric Barba. Veterania a l’escenari que va arrencar les rialles més agraïdes de la nit. Finalment, al Casal de Sant Pere, va arribar el torn de la proposta jove: ¿Quien se quiere curar se cura?, una peça que reflexiona sobre l’amor, transgressora i a voltes surrealista, a càrrec dels gironins Àgueda Sans, Gaspar Cors i Silvana Llopart.

Mar Puig a Perdre el temps Mar Puig a ‘Perdre el temps’. (Foto Eloi Falguera)

Què us espera a la darrera sessió?

Si us animeu a assistir a la darrera sessió del Passejades, el proper dilluns 16 d’agost, us esperen 4 noves propostes de qualitat: la comèdia L’imant, a càrrec del Col·lectiu La Passejanta; la micropeça musical Exorcismus, dels barcelonins Tinoní Creaciones; una proposta de l’Escola Acting de Figueres o el monòleg poètic Regla de quatre.

I si no podeu venir aquesta vegada, ja sabeu que l’any que ve, a l’Alt Empordà, teniu una proposta teatral fresca i original, cada dilluns a l’estiu. Passejareu i veureu teatre.

 

Related Articles

Deixa un comentari