Petites Travessades Familiars-Penyassegats, amb el CET, 26 febrer

No Comment

L’itinerari proposat coincideix amb el GR 92 o Sender Mediterrani, que surt del port mariner de l’Ametlla i es dirigeix en direcció a la platja de l’Àlia, passant per alguns dels trams de costa millor conservats de Catalunya. Al llarg del recorregut, les restes de les antigues torres de vigilància o de trinxeres i emplaçaments de bateries, recorden altres temps menys pacífics.

Aquest tram és de màxim interès. El camí de la Mediterrània es fa plenament “mediterrani” en el seu itinerari de cales, caletes, rocams i penya-segats, amb uns desnivells molt suaus, sempre, això sí, a primera línia de la costa i utilitzant cada cop més el GR 92, conegut també com el camí de ronda, que transcorre per llocs de la costa poc alterats i de gran bellesa. Els trams rocosos s’intercalen amb petites cales de pedra menuda, on s’amunteguen els còdols que arrosseguen els torrents durant les riuades. El cromatisme d’aquest passeig és d’una intensitat captivadora: els tons vermellosos dels penya-segats combinen amb el verd de les pinedes i el blau intens del mar.

L’ autocar ens deixarà al port de l’Ametlla de Mar, lloc on comença l’excursió, concretament a la  plaça del Canó. Allà trobarem una indicació del GR 92 que voreja el port i passa pel costat del varador o drassana. Al davant de la llotja es va a la dreta i es puja per unes escales. Un cop a dalt, es va a l’esquerra encara per sobre del port fins a trobar-nos la…

Cet penyasegats

CALETA PEPO: Es baixa arran de mar i es va pel camí de ronda, tot pujant unes escales al davant d’una fita de costa. Després es deixen i es va a la dreta fins a la…
CALA BON CAPONET: Es travessa el barranc i es puja, es creua una pista i es baixa a la platja…
DE BON CAPÓ: Des del camí de ronda girem a l’esquerra, on hi ha una antiga drassana i una bifurcació. Es deixa la costa i s’entra entre dos edificis, es va pel costat del port de l’Estany, tot envoltant-lo. Bona vista de la serra de Cardó. Seguim per l’esquerra per una carretera, en direcció al port de l’Estany.
PORT DE L’ESTANY: En arribar a la platja, es va a la dreta pel camí de ronda.
PLATJA DE PORT OLIVET: Es travessa i es pren el camí de ronda, una mica elevat sobre el mar.
PLATJA DE SANTES CREUS: Amb una llacuna d’interès ecològic, ja que hi viu un tipus de cargol endèmic. Se segueix en direcció sud-oest, es travessa i es continua.
PLATJA DE LA LLENYA: Es deixa a l’esquerra. A 100m hi ha una guingueta a la dreta.
URBANITZACIÓ EL HIDALGO: Es deixa a la dreta. Es travessa un barranc i, en pujar a l’altre vessant, es va a l’esquerra. Restes de trinxeres.
PLATJA DE L’ESTANY PODRIT: Es travessa en direcció sud-oest. És un tram salvatge i de gran bellesa. Començament de la punta de l’Àliga, al peu d’uns xalets i el mar. Després de la cruïlla, es deixa a la dreta una pista enquitranada d’accés a una finca i ens dirigim al sud-est. A l’esquerra seguim el camí de ronda vorejant la punta de l’Àliga, on un senyal ens indica que deixem a la dreta un corriol que puja a la urbanització i creuem el barranc. Poc després es deixen a l’esquerra unes escales que baixen cap al mar.
ROCA DE L’ILLOT:  S’hi passa molt a prop i es puja al nord per unes escales que retroben el camí de ronda i, tot seguit, es baixa arran de mar. Sortim del terme de l’Ametlla de Mar i entrem al Perelló.
PLATJA DEL PONT DE L’ÀLIA: Començament del PR_C80. D’aquesta platja, just per la meitat del barranc que fa l’entrada al pont, parteix el terme entre el Perelló i l’Ametlla de Mar. Deixarem la platja i seguirem el camí que passa per sota el pont per anar a buscar l’autocar,  que ens estarà esperant per portar-nos al delta d’Ebre i  retrobar-nos amb els que no fan l’excursió per dinar tots plegats de restaurant.

botomalarrassa

Fitxa tècnica

Lloc i hora de sortida: Estació d’autobusos, a les 7.00 h
Desplaçament: en autocar
Desnivell: 120 m
Temps de marxa: de 4 a 4:30 h, aproximadament
Dificultat: moderada
Recorregut: 9,50 km
Pressupost: 35 € els socis i 45 € els no socis (inclou l’autocar i el dinar)
Inscripcions: del 13 al 23 de febrer, a secretaria
Informació: Julià Fosses (649 828 595) Ricard Alegre (937 887 098) o secretaria
Propera sortida: 26 de març, Castellar de n’Hug
Per a inscripcions d’última hora: Ramon Pitarch, 937 883 283 – 616 406 719

http://ce-terrassa.cat/petites-travessades-familiars-%c2%b7-penyassegats/?utm_source=Newsletter+setmanal+CET&utm_campaign=e1ca8b6595-Correu_setmanal_20160905&utm_medium=email&utm_term=0_42c3ad86b5-e1ca8b6595-88453953

Related Articles

Deixa un comentari