Presentació del calendari 2019 que porta per títol Terrassa en fotografies, d’Antoni Boada a la llibreria Re-Read

No Comment

El calendari pretén posar en valor l’obra d’un dels millors fotògrafs egarencs, l’Antoni Boada, que serà present a l’acte.

L’acte de presentació serà el divendres 14 desembre a les 20h.

Es tracta d’un calendari per aquest proper any 2019 amb fotografies de Terrassa dels anys 50 i 60.

Aquest calendari vol ser un homenatge a l’Antoni Boada Barbé (Terrassa, 1933), que avui és amic de la nostra llibreria i que quan era jove va formar part del grup «El Mussol», una colla de vuit fotògrafs de Barcelona, Rubí i Terrassa que durant la dècada dels anys cinquanta i, sobretot, dels seixanta van plasmar la seva mirada a la societat catalana de l’època deixant-nos com a llegat un material fotogràfic de mèrit estètic i periodístic extraordinari que avui no solament ens permet tenir una imatge fidedigna del passat sinó que, encara més enllà de la vessant històrica, representa una obra artística de primer nivell.

Sortosament, Terrassa fou objecte de l’atenció d’aquest grup, i Antoni Boada especialment va dur a terme un treball d’alta qualitat; amb divuit o dinou anys ja passejava per la ciutat amb la càmera penjada al coll, amb ganes d’observar la realitat des d’una posició discreta però absolutament original.

A les fotografies hi veiem detalls d’una humanitat interessantíssima, hi veiem una societat molt diferent a la d’avui i hi veiem la nostra ciutat en moments de felicitat com les fires o la festa major o en moments tan difícils com la riuada del 1962.

Però la fotografia també és un art amb totes les lletres i cadascuna de les que componen aquest calendari representen una mostra d’aquest art; tenen per tant un valor universal del qual com a terrassencs ens podem sentir ben orgullosos.

Gràcies, Boada!

 

Related Articles

Deixa un comentari