Presentació de l’Obra Poètica Completa d’Eudald Puig als Amics

No Comment

PuigCobertad_300Demà, dimarts 27 de gener (19:30h, Amics de les Arts i Joventuts Musicals) tindrà lloc la presentació de l’Obra poètica completa d’Eudald Puig. Aquest acte, organitzat pel Grup de Literatura dels Amics de les Arts, comptarà amb la presència de Jaume Aulet, David Castillo, Jordi Llavina i Llorenç Puig, els encarregats de recollir en una sol llibre tota la poesia d’aquest poeta de talent excepcional.

Aquesta publicació, editada per Curbet Edicions (Girona, 2014) ha comptat amb el pròleg de Jaume Aulet qui descriu a Eudald Puig com “un poeta que viu de manera intensa l’obsessió per la poesia i per la creació, fins al punt que això li condiciona bona part de la vida i de l’experiència.”

Eudald Puig, nascut a Manlleu (1948) va viure quasi tota la seva vida a Terrassa. Va morir el 2013 essent un dels grans desconeguts de la poesia catalana recent. Amb el Premi Girona-Miquel de Palol de poesia l’any 1978, el Premi Ciutat d’Olot-Joan Teixidor de poesia l’any 2002 i el Premi Ciutat de Terrassa – Agustí Bartra de poesia l’any 2006, Eudald Puig era capaç d’oferir-nos una visió poètica del món a través d’un gran domini del llenguatge, fet que no deixava indiferent a cap dels seus lectors. De la seva obra en destacaria “Cel de nit”, “La vinya cremada” o “La vida entredita”. Tot i que també va escriure “Parc de gessamins” i “Poemes per la Clara”. A més, en narrativa va publicar les obres memorialístiques “Paradís perdut” i “El traç d’un any”.

Invocació

Retorna, visió pura, sorral
clar de la infància. Només en tu
crec, perquè el temps t’ha convertit en hores
dolces d’estiu, en verdor de riberes
plenes d’arbres i joncs, en camins de tornada
al capvespre, en estones de lectura a l’ombra
i també en els setembres de verema,
en vinyes contra el cel d’hivern
i en la fortor de sacs d’olives per Nadal.
Només voldria
la pau del riu i la llum dels turons.

In : Cultura

Related Articles

Deixa un comentari