Presentació del llibre “Esposas nefastas y otras aberraciones” a Synusia

No Comment

esposas_nefastas_y_otras_aberracionesAvui, dijous 29 de gener (20:00h, Ateneu Candela) la llibreria Synusia juntament amb La Guerrilla dels Cossos ens conviden a la presentació de Esposas nefastas y otras aberraciones. El dispositivo jurídico como red de construcción de feminidad (Diletants editorial, 201), un llibre feminista que analitza de manera exhaustiva la posició de gènere en el discurs anarquista dels nostres dies.

L’acte comptarà amb la presència de la seva autora Laura Macaya-Andres qui creu que, sens dubte, molts dels discursos anarquistes que s’han donat des del segle XIX han obert la possibilitat de qüestionar el subjecte únic i universal clàssic de l’anarquisme. No obstant això, cal fer un pas més per explicitar les opressions i dificultats que els alteritzats i alteritzades, exclosos del discurs legitimat, troben en la seva participació política.

Laura Macaya es qüestiona sobre les condicions en les que avui en dia apareixen i es modelen les subjectivitats femenines per obrir via a la intervenció política sobre aquestes condicions i apunta que la feminitat que pretenen construir els actuals sistemes de dret neoliberals, mitjançant l’ús performatiu del llenguatge jurisprudencial, no s’allunya de les concepcions patriarcals clàssiques.

In : Cultura

Related Articles

Deixa un comentari